RED SNAPPER live in THESSALONIKI! | 18 OCTOBER | MYLOS CLUB THESSALONIKI

Sat, 18 Oct, 2025 at 08:30 pm UTC+03:00

Mylos Club Thessaloniki | Thessaloniki

RDKL
Publisher/HostRDKL
RED SNAPPER live in THESSALONIKI! |  18 OCTOBER | MYLOS CLUB THESSALONIKI RDKL (Radikal Events) proudly presents:
RED SNAPPER [uk]
+ opening act TBA
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΥΛΟΣ CLUB
Black Swan Tour 2025
Doors open: 20:30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 23€ (περιορισμένη προπώληση)
• 25€ (προπώληση)
• 28€ (ταμείο)
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: more.com / Public / RDKL* / Lotus Record Shop * (μόνο Θεσσαλονίκη)
_____
*RED SNAPPER*
Γνωστοί για το μοναδικό κράμα acid jazz, trip hop και ψυχεδελικού surf με ηλεκτρονικό ήχο και ακουστικά όργανα, καθώς και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο τους στις ζωντανές εμφανίσεις, οι Βρετανοί Red Snapper επιστρέφουν στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους το νέο τους δίσκο "Barb & Feather" αλλά και τα σπουδαιότερα τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους, συμπεριλαμβανομένης της 30ης επετείου του εμβληματικόυ "Reeled and Skinned".
Οι Red Snapper ιδρύθηκαν στο Λονδίνο το 1993 από τους Ali Friend (κοντραμπάσο), Richard Thair (τύμπανα) και David Ayers (κιθάρα), και τρία χρόνια μετά υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Warp Records για το ντεμπούτο άλμπουμ τους, «Prince Blimey» ―που έκανε πάταγο και δικαίωσε την απόφαση της Warp να βάλει στο ρόστερ της καλλιτέχνες με τόσο διαφορετικό ήχο από αυτό που είχε συνηθίσει. Tην επόμενη χρονιά, οι Red Snapper, μαζί με τους Foo Fighters, άνοιγαν τους Prodigy στην περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συνεργασίες με ονόματα όπως οι Bjork, David Holmes, Beth Orton, Fugees και Massive Attack προβάλλουν τους Red Snapper σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, ενώ το 2000 μας δίνουν το πολύ επιτυχημένο «Our Αim Ιs to Satisfy», με τον ωριμασμένο ήχο της acid jazz που γνωρίσαμε με το Prince Blimey, αλλά και με αφομοιωμένα τα ηλεκτρονικά, dance στοιχεία τoυ ενδιάμεσου δίσκου «Making Bones» (1998).
Στις αρχές του 2002, η μπάντα ανακοινώνει τη διάλυσή της· τα μέλη της ήθελαν να δοκιμάσουν διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις, ενώ είχαν κουραστεί να συζητούν τόσο πολύ για το τι ακριβώς ήθελαν να παίξουν… Για μια πενταετία, ο Friend συνεργάζεται με την Beth Orton και το πρότζεκτ Clayhill, ενώ ο Ayers γράφει μουσική για αναγνωρισμένες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «The Tribe» του BBC. Ο Thair συνεργάζεται με τον Jakeone στους Toob, αλλά και με τους με τον Rennie Pilgrem, TCR Allstars και Bomb the Bass.
Στα τέλη του 2007, οι Red Snapper ξαναβρίσκονται όλοι μαζί για ένα τζαμάρισμα, και αποφασίζουν να επανενωθούν ―ανακοίνωση που βγαίνει στη σελίδα τους στο MySpace και ξεσηκώνει τους θαυμαστές τους. Οι μουσικοί επιστρέφουν στο στούντιο για να δουλέψουν πάνω σε νέο υλικό για το έκτο άλμπουμ τους, αυτή τη φορά μαζί με τον σαξοφωνίστα Tom Challenger, που γίνεται και επίσημα μέλος της μπάντας.
Ανανεωμένοι και ορεξάτοι, οι Red Snapper κυκλοφορούν το «Pale Blue Dot» τον Οκτώβρη του 2008, και εμφανίζονται στο Bloc Weekend τον Μάρτιο του 2008, και στο Glastonbury το 2009.
Τον Μάιο του 2011 έρχεται ο έβδομος δίσκος τους, «Key», με guest τραγουδιστές τους Gavin Clarke (UNKLE, Clayhill) και Eliza Carthy, και ακολουθεί Ευρωπαϊκή περιοδεία ―ενώ το 2014, κυκλοφορεί το «Hyena» από τη Lo Recordings, με μουσική εμπνευσμένη από την σενεγαλέζικη ταινία «Touki Bouki» του 1973.
Το 2019, το τραγούδι τους, Spiky, από το «Κey», βρίσκει μια θέση στο soundtrack του El Camino, της spin-off ταινίας του Vince Gilligan για τη λατρεμένη τηλεοπτική σειρά Breaking Bad, και οι Red Snapper αποκτούν ακόμη περισσότερους νέους θαυμαστές!
Ο τελευταίος δίσκος της μπάντας, «Barb & Feather» κυκλοφόρησε από τη Lo Recordings τη χρονιά που διανύουμε, και σε συνδυασμό με την επέτειο του "Reeled and Skinned" έσπρωξε τους Βρετανούς να ξεκινήσουν άλλη μία περιοδεία· με σκοπό να επανενωθούν με το πάντα αγαπημένο τους ελληνικό κοινό σε βραδιές γεμάτες ζορό, ζωντάνια και το μοναδικό acid jazz/trip hop/funk παλμό των Red Snapper.
www.redsnapperofficial.com

Event Venue

Mylos Club Thessaloniki, Γεωργίου Ανδρέου 56,Thessaloníki, Thessaloniki, Greece

Tickets

Sharing is Caring:

More Events in Thessaloniki

KERALA DUST - Thessaloniki
Fri, 17 Oct at 08:30 pm KERALA DUST - Thessaloniki

Principal Club Theater

DOZER (SWE) LIVE IN THESSALONIKI - 17.10 - 8BALL CLUB
Fri, 17 Oct at 09:00 pm DOZER (SWE) LIVE IN THESSALONIKI - 17.10 - 8BALL CLUB

Eightballclub

19\/10 \u03a0\u0395\u0396\u039f\u03a0\u039f\u03a1\u0399\u0391 \u03a3\u03a4\u039f \u03a6\u0398\u0399\u039d\u039f\u03a0\u03a9\u03a1\u0399\u039d\u039f \u03a0\u0391\u03aa\u039a\u039f
Sun, 19 Oct at 08:00 pm 19/10 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΠΑΪΚΟ

Καρόλου Ντήλ 19, 54623 Thessaloníki, Greece

Gizmo Varillas in Thessaloniki
Fri, 24 Oct at 07:00 pm Gizmo Varillas in Thessaloniki

The HOST club

THEODORE live in Thessaloniki, 'FIRE' TOUR
Fri, 24 Oct at 09:30 pm THEODORE live in Thessaloniki, 'FIRE' TOUR

Eightballclub

Hoof Wear Patterns - 2 Day Clinic
Sat, 25 Oct at 09:00 am Hoof Wear Patterns - 2 Day Clinic

Equianima | Mindfulness Farm

Thessaloniki is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Thessaloniki Events