Rafael Donner ja Kai Ekholm

Sat Dec 11 2021 at 12:30 pm to 01:00 pm

Akateeminen Kirjakauppa - Akademiska Bokhandeln | Helsinki

Akateeminen Kirjakauppa - Akademiska Bokhandeln
Publisher/HostAkateeminen Kirjakauppa - Akademiska Bokhandeln
Rafael Donner ja Kai Ekholm
Advertisement
Kirjailija Jörn Donnerin poika Rafael Donner ja Kai Ekholm vierailevat la 11.12. klo 12.30 Akateemisen Kohtaamispaikalla. Haastattelijana toimii Stig-Björn Nyberg. Luvassa on mielenkiintoista keskustelua Jörn Donnerin uskomattomasta urasta. Keskustelua voi seurata paikan päällä Kirjatalossa tai suorana verkossa Akateemisen Facebook-sivulla.
Helsingissä syntynyt Jörn Donner (1933-2020) oli harvinainen monilahjakkuus. Hän oli loistava kirjailija, elokuvatuottaja-ohjaaja, kovan luokan liikemies, poliitikko ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Donnerin kirjallinen tuotanto on laaja. Tuotannon taiteellisesti merkittävimpiä saavutuksia on suomenruotsalaisesta yläluokasta kertova 11-osainen Andersin suku-romaanisarja. Donner kirjoitti enimmäkseen ruotsiksi, mutta suurin osa hänen teoksistaan on ilmestynyt myös suomeksi.
Hän sai lukuisia palkintoja pitkän uransa aikana. Hänelle myönnettiin muun muassa kirjallisuuden valtionpalkinto vuosina 1971 ja 1985. Finlandia-palkinnon hän sai romaanistaan Isä ja poika vuonna 1986. Ruotsin akatemian Suomi-palkinnon Donner sai 2004. Donner palkittiin valtion taiteiljapalkinnolla 2008 kulttuurin eri osa-alueiden ja koko taiteen kentän hyväksi tehdystä työstä.
Donnerin kirjastoon on kuulunut yli 20 000 teosta ja voimme yhä nähdä hänen kiinnostuksensa kohteet: poliittiset aikalaismuistelmat, eurooppalaisen ja kotimaisen historian, elokuvan, Helsingin ja yllätyksenä Donnerin suuren rakkauden dekkareihin. Vanheneva Donner vetäytyi kirjastoonsa ja kommentoi sen varjosta yhteiskuntaa. Jörn Donnerin kirjasto edustaa eurooppalaisen intellektuellin tiedonjanoa ja systemaattisuutta. Kai Ekholm kuvaa Jörn Donnerin kirjastoa monikymmenvuotisena kirjallisen voiman lähteenä ja paikkana, jossa hän seurusteli mentoreittensa kanssa.
Tervetuloa kuuntelemaan!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Akateeminen Kirjakauppa - Akademiska Bokhandeln, Pohjoisesplanadi 39, Helsinki, Finland

Sharing is Caring: