PszichoPont: Ács Fruzsina - Miért jó nekünk, ha van humorunk?

Tue Sep 21 2021 at 06:30 pm to 08:00 pm

Lumen Kávézó | Budapest

PszichoPont: \u00c1cs Fruzsina - Mi\u00e9rt j\u00f3 nek\u00fcnk, ha van humorunk?
Advertisement
"Mindenki életében vannak nehezebb napok. Tulajdonképpen minden napnak vannak nehezebb órái. Igazából majdnem minden órában, vannak nehezebb pillanatok. Minden ember átéli a stresszel járó negatív hatásokat nap mint nap. Más-más dolgok válthatják ki. Valakinek egy fontos munkahelyi prezentáció, másnak pedig az, hogy megkérjen valakit, hogy jelezzen neki a buszon. Mindenki szorong néha (kivéve a pszichopatákat, de ők csak módjával jöjjenek az előadásra). Eztért nem is csoda, hogy az ember számos megküzdési stratégiát alakított ki a stresszel szemben. Ezek közül személyes kedvencem a humor. De nem csak a stresszel szemben jó a humor, kapcsolatépítő szerepe van, elaborálja az agresszót és a nevetés jótékony hatásairól még nem is beszéltünk. Én a munkámban is használom, mivel stand up fellépő vagyok, de bárki életében lehet olyan főnök, akin jobb nevetni, mint sírni. Talán furán hangzik, de a humor egy igen komoly, erős, hatékony eszköz a kezünkben, amit érdemes használni.
Ebben az előadásban lesz szó a humor természetéről, humorstílusokról, a humor feszültségcsökkentő hatásáról és arról, hogy mit, miért tartunk viccesnek. Valamint ledöntünk pár sztereotípiát a stand up-ról, megnézzük annak nyelvi eszközeit és eredetét."
A gondolatébresztő előadást Ács Fruzsina pszichológus, humorista tartja, hogy aztán mindannyian bevonódva közösen elmélkedjünk, vitázzunk vagy épp egyetértsünk, de mindenképpen véleményt formáljunk.
Időpont: 2021. szeptember 21.
Kapunyitás: 18:00
Kezdés: 18:30
Helyszín: Lumen Kávézó - Budapest, VIII. kerület, Horánszky utca 5.
Jegyár:
szóló jegy: 1750 Ft
páros jegy: 3000 Ft
A jegyvásárlásnál csak készpénzt tudunk elfogadni. Helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
Az ajánlott egészségügyi előírások betartása érdekében maximum 40 fő tud részt venni az eseményen.
A rendezvényről fényképek készülnek.
Az eseményt a vonatkozó járványügyi intézkedések betartása mellett, vendégeink biztonságát előtérbe helyezve tartjuk meg.
Az egészségügyi készültségnek megfelelően, saját maga és mások egészségét figyelembe véve, arra kérünk mindenkit, hogy az eseményen saját felelősségére és csak akkor vegyen részt, ha teljesen egészséges.
A PszichoPont rendezvényeinek célja, hogy aktuális társadalmi jelenségek, problémák megbeszélésének, véleményezésének teret biztosítsunk. Az esteken elsőként, mintegy gondolatébresztés gyanánt, az adott témát, egy abban szakavatott pszichológus szemüvegén át megismerjük, majd moderált, játékos keretek közt lehetőséget biztosítunk, hogy minden résztvevő bevonódjon, véleményt nyilvánítson, kialakulhasson egy vita vagy épp egyetértés a témát illetően.
További információkért keressetek minket a www.pszichopont.hu weboldalon
#pszichopont #szamitavelemenyed #tartsvelunk
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Lumen Kávézó, Horánszky utca 5., Budapest, Hungary

Sharing is Caring: