Professional: A Serious Business Course

Fri Sep 03 2021 at 09:30 am to Fri Apr 22 2022 at 05:00 pm UTC+02:00

The School Of Life Amsterdam | Amsterdam

The School of Life Amsterdam
Publisher/HostThe School of Life Amsterdam
Professional: A Serious Business Course Een unieke en eigenzinnige opleiding waarin je werkt aan de zachte aspecten die zo cruciaal zijn voor succes.
About this Event

A Serious Business Course is een eigenzinnig en diepgaand programma voor het verder ontwikkelen van je emotionele en sociale vaardigheden. In deze persoonlijke leiderschapstraining ga je aan de slag met die aspecten van je karakter die jou uniek maken. Je onderzoekt hoe kritisch denken, spelen, converseren en balanceren jouw talenten kunnen versterken. Je leert meer te vertrouwen op je inzichten en intuïtie. En waardevolle dialogen aan te gaan en werkelijk te luisteren naar anderen. Deze course helpt je barrières makkelijker te slechten en uitdagingen met meer focus, vertrouwen en inzicht te lijf te gaan.

Emotionele intelligentie

Bij The School of Life weten we dat emotionele ontwikkeling cruciaal is voor professioneel succes. Want naarmate je verder komt in je loopbaan wordt er steeds meer een beroep gedaan op die bijna ongrijpbare kwaliteiten die we ‘emotionele intelligentie’ noemen. Hoe staat het met je zelfkennis? Ken je jouw drijfveren en talenten? Kun je met collega’s een sfeer van vertrouwen opbouwen? En ben je in staat jouw ideeën helder te verwoorden en over te brengen? Vragen waar je niet zomaar een antwoord op hebt, maar die het onderzoeken meer dan waard zijn. Want inzicht in jezelf geeft je niet alleen stevige handvaten om verder te komen, het levert je ook ontzettend veel energie en plezier op.

De ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in om je te helpen de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren te vergroten. Tijdens A Serious Business Course volg je in drie maanden tijd een cursus bestaande uit zes dagprogramma's met een groep van tien tot maximaal twintig deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij. In de tijd tussen de programmadagen, krijg je beknopte opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig.

Resultaten van A Serious Business Course

  • Je leert met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en word je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.
  • Je leert moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
  • Je leert onverwachte oplossingen te bedenken voor problemen.
  • Je verheldert hoe je de voor jou ideale balans tussen werk en privé kunt houden.
  • Je onderzoekt hoe je jezelf wilt presenteren en wat je soms belemmert om dat effectief te doen.
  • Je herwaardeert spel en speelsheid als een manier om je met anderen te verbinden, stress te verlagen en meer te genieten.
  • Je maakt kennis met inzichten uit de filosofie en psychologie die je verder helpen in je denken en je helpen je doelen te bereiken.

Voor wie?

A Serious Business Course is voor zowel medewerkers als zzp'ers geschikt die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen. Het is gericht op mensen met minstens vijf jaar werkervaring. (Heb je minder dan 5 jaar werkervaring? Bekijk dan The Office Survival Course. Heb je een leidinggevende rol, kijk dan naar Reinventing Leadership.) Het is voor iedereen die begrijpt dat emotionele vaardigheden essentieel zijn in zijn/haar werk én dat deze te ontwikkelen zijn!


Event Photos

De docenten: Gijs Deckers

Gijs Deckers is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.


Event Photos

De docenten: Wicher Schols

Wicher Schols is trainer, coach en ondernemer. Hij is gespecialiseerd in geweldloze communicatie en talentontwikkeling. Door zijn open houding, in combinatie met een scherpe analytische blik, is hij in staat het beste uit mensen te halen. Hij heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor en gegeven aan onder andere ABN-AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.


Event Photos

De docenten: Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleid organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht.Praktische informatie

Locatie: Frederiksplein 54

Voertaal: Nederlands

Soort: 6-daagse Business Course

Studielast: Naast de bijeenkomsten, word je gevraagd ca. 1 uur per week te besteden aan een huiswerkopdracht.

Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze course.

Niveau: Iedereen die zichzelf wil uitdagen en dieper wil gaan nadenken over zijn/haar relatie tot werk, kan meedoen aan deze course.

Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam

Corona-maatregelen: Er wordt voor gezorgd dat deelnemers 1,5 meter afstand kunnen houden tijdens de business course. Wanneer een of meerdere dagen van de course niet door kunnen gaan, worden deze verzet.

CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.Over The School of Life voor Professionals

The School of Life combineert de beste ideeën uit het verleden met moderne inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. We richten ons op het verhogen van emotionele en sociale intelligentie met het doel mensen te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. In onze sessies zetten wij inzichten en kennis in om innovatieve oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen waar professionals en organisaties tegenaan lopen. In onze programma's ligt er veel nadruk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met de lesstof, ervaren deelnemers direct het effect ervan.

Event Venue & Nearby Stays

The School Of Life Amsterdam, 54 Frederiksplein, Amsterdam, Netherlands

Tickets

EUR 2750.00

Discover more events by tags:

Workshops in Amsterdam

Sharing is Caring:

More Events in Amsterdam

Tineke Postma
Sat Sep 18 2021 at 08:30 pm Tineke Postma

Bimhuis

The Doors Alive
Sat Sep 18 2021 at 08:30 pm The Doors Alive

Poppodium Q-Factory

Matteo Myderwyk - Notes of Longing
Sat Sep 18 2021 at 08:45 pm Matteo Myderwyk - Notes of Longing

Het Concertgebouw Amsterdam

Confessions to dEUS (2020) - Melkweg Amsterdam
Sat Sep 18 2021 at 09:00 pm Confessions to dEUS (2020) - Melkweg Amsterdam

Melkweg Amsterdam

Bom Voyage Save the Date
Sat Sep 18 2021 at 10:00 pm Bom Voyage Save the Date

RADION Amsterdam

Monique Collignon - FashionArt 2020-2021
Sun Sep 19 2021 at 12:00 am Monique Collignon - FashionArt 2020-2021

Bijscholing Savasana
Sun Sep 19 2021 at 09:30 am Bijscholing Savasana

YogaZenter

Ontmoet je krachtdier
Sun Sep 19 2021 at 10:00 am Ontmoet je krachtdier

Dijksgracht, 1019 BS Amsterdam, Nederland

September Oogst Mind-Walk Special
Sun Sep 19 2021 at 10:00 am September Oogst Mind-Walk Special

Campanile Amsterdam Zuidoost

The Hotel Record Fair
Sun Sep 19 2021 at 10:00 am The Hotel Record Fair

Hard Rock Hotel Amsterdam

September Oogsten Mind-Walk Special
Sun Sep 19 2021 at 10:00 am September Oogsten Mind-Walk Special

Loosdrechtdreef 1 Parking

C3 Imagine | Church Services | Kerkdiensten
Sun Sep 19 2021 at 10:00 am C3 Imagine | Church Services | Kerkdiensten

C3 Imagine

Amsterdam is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Amsterdam Events