Advertisement
JOBBER DU MED MENNESKER, OG GRUPPER? Kjenner du at du trenger noe påfyll?
NFP – Norsk forbund for psykoterapi – arrangerer et videreutdanningsprogram høsten -24 og våren -25, finansiert av Helsedirektoratet og forbundet. Vi inviterer nå til deltagelse i veiledet praksis-grupper i perioden januar til mars 2025.
VI SØKER DEG SOM
har erfaring fra pedagogisk-, helserelatert- eller organisatorisk arbeid eller annen relevant utdanning for arbeid med mennesker, og som er nysgjerrig på og vil bli kjent med Expressive Arts in Transition (EXIT) metoden.
HVA DU FÅR SOM DELTAGER
Du vil erfare og få ny kompetanse i den forskningsbaserte metoden Expressive Arts in Transition (EXIT) for ledelse av grupper. Du lærer øvelser som også er egnet for individuell praktisering og egenomsorg. Deltagelsen er gratis, men forplikter deg til å delta med rapportering til prosjektet, anonymt.
DU VIL LÆRE OG ERFARE EN METODE SOM
• kan hjelpe mennesker til å håndtere og bearbeide krevende hendelser i livet
• kan bidra til at en gruppe mennesker finner ro, tilhørighet og håp
• kan forebygger stress og utbrenthet, øke kreativiteten og bevisstgjøring av egne ressurser
• skaper trygge og inkluderende grupper
• en metode som kan gi nye erfaringer, faglig kunnskap og påfyll, for deg som har en arbeidshverdag med høyt arbeidspress, tett kontakt med andres lidelse/traumer eller en følelse av å ha lite ressurser for å utøve arbeidet slik du ønsker
• fremmer egenomsorg for både deltagere og ledere
• kan gi deg som har en lederrolle, leder grupper, eller ønsker å arbeide med grupper, nye erfaringer, faglig kunnskap og påfyll
PRAKTISK INFO OG PÅMELDING
Deltakelse er gratis, og påmelding er bindende. Etter avsluttet kurs utstedes deltager-bevis for godkjent Exit forkurs. Ta kontakt med gruppeleder eller co-leder om du er interessert. Det er løpende opptak av deltagere til gruppen.
Oppstart: Torsdag 16. januar kl. 18. - 19.30 . Praksis-gruppen møtes ukentlig i 10 uker, med 1,5 times varighet hver gang (med unntak av uke 9, da det er vinterferie). Siste gruppemøte blir torsdag 27. mars.
Sted: Grupperom på Sanderud Sykehus i kjelleren i bygg 1.
Gruppeleder: Aud Nathalie Aksetøy Fodnes
Barnevernspedagog og Kunstterapeut.
Jobber i Aktivitet og Recovery Enhet på Sykehuset Innlandet Sanderud som Kunstterapeut.
mail adresse: [email protected]
tlf: 414 49 850
Co-leder: Carla Postema Kunstterapeut og Miljøterapeut
Antall deltagere: Det blir mellom 10 og 14 deltagere i hver praksisgruppe.
Veiledning av gruppeleder: Gruppelederen for praksis-gruppen deltar i et eget sertifiseringsprogram og får veiledning fra godkjente instruktører gjennom hele perioden.
Gruppedeltagelse godkjent som forkurs for EXIT-sertifisering: De som deltar i en praksisgruppe, får deltagelsen godkjent som forkurs for egen sertifisering senere, hvis det er ønskelig.
Lærings- og øvingsgruppe: Praksis-gruppene er ikke en terapi-gruppe. Det er en lærings- og øvingsgruppe som også inngår i et pågående forskningsarbeid om metodens betydning som støtte i en lederrolle.
PRAKSISGRUPPER ANDRE STEDER I LANDET
Det vil gjennomføres praksisgrupper i Bergen, Drammen, Tromsø, Lillestrøm, Hønefoss, Hamar, Nordre Frogn, Sandefjord og Skien i tillegg til flere grupper i Oslo området i samme tidsrom.
Kontaktinformasjon for å søke deltagelse i andre grupper finner du her: https://www.psykoterapeuter.no/nfp-exit-prosjektinformasjon/#kontaktdeltager
HVA ER EXIT?
Expressive Arts in Transition (EXIT) er et forskningsbasert verktøy som kan hjelpe i mange situasjoner der mennesker er utsatt for stressbelastning over tid. Det er et forebyggende gruppetilbud der målet er å øke deltagernes opplevde livskvalitet og forebygge utbrenthet.
EXIT ble opprinnelig utviklet av Melinda Ashley Meyer DeMott som siden 90-tallet har utviklet metoden for flyktninger og har tatt doktorgrad i arbeidet. Metoden er også utprøvd med gode resultater for helsepersonell.
EXIT-prosjektet er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt og blir benyttet på mange samfunnsområder. Metoden passer i skolen, innen helse og omsorg, for frivillige organisasjoner, på arbeidsplassen og er tatt i bruk på Distriktspsykiatriske sykehus (DPS) flere steder i landet.
Mer info EXIT: https://nfpsykoterapi.no/exit-metoden/
FAGLIGE KRAV FOR DELTAGELSE I EN PRAKSISGRUPPE
• Har bachelor-utdanning (eller tilsvarende) og jobber innenfor pedagogikk eller helse- og omsorgsfeltet.
• Andre aktuelle faggrupper: sosialarbeidere, personer som jobber med flykninger og asylsøkere, barnevernspedagoger, HR/ administrasjon-, team- og fagledere m.fl.
• Medlemmer av Norsk Forbund for Psykoterapi - NFP
HVA FORPLIKTER DU DEG TIL SOM GRUPPEDELTAGER
I forbindelse med forskningsprosjektet og støtten som gis, stiller Helsedirektoratet visse krav. Kurset er gratis, men når du melder deg på forplikter du deg til å:
• delta på alle 10 samlinger, 1 dag i uke a 1,5 time hver gang
• gi tilbakemeldinger på forespørsel til gruppeleder og prosjektet. Erfaringsdeling er en viktig del av læringsprosessen.
Etablering av trygge og inkluderende grupper og miljøer, som lærer hvordan de kan ivareta seg selv og hverandre, er et godt bidrag til god mental helse og et bærekraftig samfunn.
Prosjektet avsluttes med en konferanse våren 2025, hvor blant annet resultater fra arbeidet i videreutdanningen presenteres.
Melinda Ashley Meyer DeMott ble tildelt Kongens Fortjenestemedalje for sitt pionerarbeid innen kunst og uttrykksterapi, med særlig vekt på arbeidet med den forebyggende gruppeintervensjonen EXIT som hjelper med å forebygge skader under og etter langvarige belastninger og traumatiske opplevelser.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Hjellum, 2322 Ridabu, Norge, Kongsvegen 104, 2322 Ridabu, Norge,Hamar, Norway