Advertisement
🔊🥁 Vino alături de noi la Poetic Hub #15, vineri, 7 februarie, primul eveniment din 2025, de la ora 19. Ediție specială în parteneriat cu Centrul Cultural Armean.
📌 Aducem în prim-plan, ca și la edițiile anterioare, poezia contemporană, noile direcții tematice în poezie, dar și intersecțiile dintre poezie și alte arte. Eveniment itinerant, Poetic Hub se adresează atât cititorilor de poezie, cât și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea și pe care îi invităm să o descopere alături de noi.
📎 Proiect coordonat de Carmen Florea.
🎙️Vor modera: Andrei Zbîrnea și Ligia Keșișian.
🎙️Invitați: Alin Dimache, Ioana Bojincă și Răzvan Omotă.
📗Andrei Zbîrnea este poet, jurnalist, promotor cultural și copywriter. Secretar PEN club România, omul bun la toate la Atelierul Mornin’ Poets. Coordonatorul proiectului de recenzii Kooperativa Poetică și colaborator al revistelor Familia și Matca Literară. Cel mai recent volum publicat - nick cave@bergen (Casa de Pariuri Literare, 2021). Cartea a fost nominalizată la Secțiunea Cea mai Bună Carte de Poezie a Anului 2021, la Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș”, ediția a LIV-a. Fan al echipei Borussia Dortmund. Anul acesta va lansa volumul de poeme ”Valea Săpunului”, la editura Art.
📙Ligia Keșișian este poetă și traducătoare, membră a PEN Club România, coordonatoarea Centrului Cultural Armean, curator și organizator de festivaluri. A debutat în 2017 cu volumul de poezie „Mici cutremure”, urmat de „Miss Houdini”, în 2019, la Editura Charmides. Cea mai nouă carte a ei, „Anul tigrului de apă” a apărut în 2023, la Casa de Editură Max Blecher. În urma publicării, Ligia Keșișian a fost laureată a premiului Tânărul Scriitor al Anului 2023, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori. „Anul tigrului de apă” a fost de asemenea nominalizat la Premiile Observator Cultural, Observator Universitas, Zona9 Poezie. Selecții din poemele ei au fost traduse în franceză, maghiară, greacă și engleză, în reviste și antologii. A publicat grupaje de poeme numeroase reviste și antologii și a avut lecturi și performance-uri la festivaluri precum FILIT, Poezia e la Bistrița, Festivalul Internațional de Poezie București, Zilele Poeziei Române la Chișinău, Jazz TM – Strada Fără Nume, Weekend Sessions, Swords etc. Colaborator constant al revistei Poesis International, traduce poezie și proză din engleză și spaniolă (Alejandra Pizarnik, Raul Zurita, Mario Santiago Papasquiaro, Adrienne Rich, etc.). În 2020, a tradus, împreună cu Claudiu Komartin, antologia „Revoluție și inocență”, de Mario Benedetti.
📗Alin Dimache este avocat în Baroul Bucureşti. Scrie poezie, printre altele, ca formă de respect faţă de lucrurile misterioase. A mai publicat în Revista de Povestiri, Revista Zugzwang, CriticArad, Revista de Cultură Familia. A mai citit la Festivalul de Literatură Transdanubiană de la Craiova, în 2024 şi, în general, de fiecare dată când i s-a dat un microfon deschis.
📙 Ioana Bojincă este software developer și membru al echipei de design grafic pentru revista Tuș Zine. A mai publicat texte pe platforma Mezomorf, în Tuș Zine și în Revista de Povestiri ca participant al atelierelor Mornin’ Poets. A apărut în antologiile de poezie “dacă dai dragoste ai dragoste” (Atoma Art Community) și “Vederi. O antologie a cenaclului Visceral” (editura Dezarticulat). A citit în cadrul primei ediții a Festivalului de Arte Performative Ecosistem.
📗Răzvan Omotă este actor, performer, autor de texte de teatru și poet. A câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop – Gala Tânărului Actor în 2023, organizată de UNITER. A colaborat și colaborează cu teatre de stat (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Dramaturgilor Români sau Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu) și cu teatre independente (Teatrul Apropo, Centrul Educațional de Teatru Replika). A fost finalist în cadrul Campionatului Național de Spoken Word de la Sibiu, în 2024.
A susținut mai multe lecturi și performance-uri de poezie la Strada fără nume în Timișoara, Comuna 30, Zilele Poeziei Contemporane de la Cărturești, Swords în Control Club București, Cenaclul Matca, la Transylvania International Spoken Word Festival (2023 și 2024) în Cluj-Napoca, la Covor-Plante-Poezie în București, Zilele Timișoarei 2024, Taifas Festival sau în cel mai nou performance colectiv de text & dans.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Centrul Cultural Armean, Strada Armenească 13, 021042 București, România,Bucharest, Romania