Plot/Oslo x Høstutstillingen: Thai Fruit Carving Hybrid Workshop med Marit Silsand

Wed Sep 27 2023 at 03:30 pm to 06:00 pm

Kunstnernes Hus | Oslo

Plot Person
Publisher/HostPlot Person
Plot\/Oslo x H\u00f8stutstillingen: Thai Fruit Carving Hybrid Workshop med Marit Silsand
Advertisement
Onsdag den 27. september har Plot/Oslo gleden av å invitere til Thai Fruit Carving Hybrid Workshop med kunstner Marit Silsand i Høstutstillingen på Kunstnernes Hus!

Dato: 27. september
Tidspunkt: 15:30-18:00
Hvor: Kunstnernes Hus
Påmelding: https://forms.office.com/e/g2HQCHdxnP


Om arrangementet:
Thai Fruit Carving Hybrid Workshop er et deltakerbasert verk, ledet av billedkunstner Marit Silsand. I verkstedet lager man hybride fruktskulpturer i fellesskap, gjennom dialog og med fokus på at prosessen er både praktisk og sosial. Deltakerne får en introduksjon til et utvalg med frukter, utstyr, teknikk og hvordan de skal nærme seg fruktenes styrker og svakheter som kunstmateriale. Verkstedet foregår på Høstutstillingen i overlyssalen på Kunstnernes Hus, og varer i to timer. Resultatene blir presentert i utstillingen som et stilleben av frukt på et sirkulært bord i en kortere periode.

Utskjæring av frukt er en sentral del av thailandsk kulturarv. Gjennom århundrer har det vært en respektert kunst- og håndverksform som krever presisjon og fordypning. Billedkunstner Marit Pethsiri Silsand har vokst opp i et hjem med både norske og thailandske tradisjoner. Hun har en thailandsk mor som innvandret til Norge på 1970-tallet, og på den tiden var ikke thailandske frukter like tilgjengelige som i dag. Da Silsands mor og hennes omgangskrets skulle dekorere middagsbordet eller forberede religiøse ritualer, kombinerte de norske frukter og grønnsaker med det de en sjelden gang fikk tak i av frukt fra Thailand. Dermed ble den tradisjonelle thailandske fruktutskjæringskunsten utfordret med en ny estetisk vri under Silsands oppvekst. Verket kombinerer et tradisjonelt håndverk og verkstedbasert deltakende samtidskunst.

Om kunstneren:
Marit Silsand (f. 1980 på Tjøme) bor i Oslo. Hun har en bachelorgrad fra Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam), og er i tillegg utdannet ved Norges grønne fagskole – Vea (Ringsaker). Silsand deltok nylig på den internasjonale landartkonkurransen 6. Juli Cup (Fredericia i Danmark). Hun har tidligere deltatt på fotofestivalen Oslo Negativ, Sørlandsutstillingen, Vestlandsutstillingen og Østlandsutstillingen. I tillegg har hun vist arbeider ved Interkulturelt Museum (Oslo), Fossen Rom & Forlag (Oslo) og kultursenteret Not Quite (Fengersfors i Sverige).

Fotokreditering: Marit Silsand
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17,Oslo, Norway

Tickets

Discover more events by tags:

Workshops in OsloArt in Oslo

Sharing is Caring: