Advertisement
PELERINAJ 1 ZI TRIUNGHIUL ENERGETIC DIN ARGES 📅Data de plecare: 22.06.2025
💰Pret: 𝟏𝟐𝟗 𝐥𝐞𝐢/ 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚
Plecare ora 06.30 din Piata Universitatii (platoul cu statui) pe ruta: BUCURESTI-CETATENI-NAMAIESTI.
Mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă este situată la 22 km de Municipiul Câmpulung - Muscel, pe valea Dâmboviţei, între satele Cetăţeni şi Cotenești. Iniţial a fost cunoscută sub denumirea de Schitul Cetăţuia Negru Vod, şi este construită pe o stancă înaltă, la o altitudine de 881 metri. De la şoseaua principală se poate ajunge la mănăstire pe o potecă îngustă, în mai puţin de o oră.
Ctitorul mănăstirii nu se cunoaşte cu certitudine. Se presupune că acesta ar fi fost voievodul Nicolae Alexandru Basarab, fiul lui Basarab I. Acesta apare în al treilea strat de frescă în naos. Tradiţia locală susţine că primul ctitor ar fi fost Negru Vodă. Biserica din peşteră, atribuită lui Negru Vodă a fost construită în secolul al XIII-lea, odată cu cetatea Câmpulung-Muscel, prima capitală a Ţării Româneşti. Recomandam incaltaminte adecvata pentru a putea urca la manastire.
Așezată la 5 km nord est de Câmpulung, Mănăstirea Nămăiești, se află într-o zonă cu străvechi urme istorice, săpată într-o stâncă de mâini necunoscute și datată din prima jumătate a secolului al XVI-lea (1547), când Mircea Ciobanu îi lasă lui Jupân Dumitru drept ocină în satul Nămăiești, dar condiția ca, dacă nu va avea urmaș, proprietatea să rămână bisericii din stâncă. Nu se cunosc date exacte privind întemeierea schitului, dar legende transmise oral, din moși strămoși, în satul Nămăiești pomenesc și numele domnitorului Negru Vodă. După unii istorici, biserica respectivă ar fi fost o catacombă creștină, din perioada romană. Biserica detine o icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, care datează din vremea lui Negru Vodă.
Inceputurile vieţii monahale la Corbii de Piatră nu sunt foarte cunoscute. Prima atestare documentară este 23 iunie 1512, dar cu siguranţă nu este şi data înfiinţării mânăstirii, existând date care confirmă faptul că aşezarea de cult datează din timpuri mai vechi.
Deşi nu a fost niciodată restaurată, biserica păstrează mari părţi de pictură: Deisis, Bunavestire, Jertfa lui Avraam, Naşterea Domnului, Întâmpinarea Domnului, Învierea lui Lazăr, Botezul Domnului, Schimbarea la faţă, Înălţarea Domnului, Arhanghelul Gavriil, Sfinţii Militari, Iisus Emanuil. Picturile, însoţite de inscripţii greceşti, prin caracteristicile şi calitatea lor, permit datarea cu certitudine a ansamblului în prima parte a sec al XIV-lea, ceea ce înseamnă că Mânăstirea Corbii de Piatră este locaşul cu cea mai veche pictură din Ţară Românească.
Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic si de conditiile meteo in jurul orei 21.00.
Prețul include:
transport autocar clasificat
Ghid însoțitor atestat
Taxe de parcare autocar
Prețul nu include:
cheltuieli personale
Ghizi locali
Intrări la obiectivele turistice
Alte servicii ce nu se regăsesc la prețul include
Locuri preferentiale 50lei/pers primele 3 banchete din autocar.
Plata integrala in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Modalitati de plata: cash in agentiile bancare, in agentie sau prin transfer bancar . Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Grup minim: 30 persoane.
Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani achita 65% din tarif (85 lei)
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani achita 85% din tarif (110 lei)
Copiii cu varsta peste 12 ani achita pret intreg.
NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului in cazul in care nu achita nimeni locuri preferentiale.
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Fantour Travel, Bulevardul Regina Elisabeta 7, București, România,Bucharest, Romania