Oslo World: ONIPA

Thu Nov 02 2023 at 07:00 pm

Nasjonal jazzscene | Oslo

Oslo World
Publisher/HostOslo World
Oslo World: ONIPA
Advertisement
19.00: Dørene åpner
20.00: Konsert
Onipa er et samarbeid mellom noen av de mest sentrale aktørene på den høyst levende, sjangerkryssende britiske musikkscenen, for øyeblikket. Bandet har sitt utgangspunkt i et samarbeid mellom to gamle venner: rapperen K.O.G. (Kweku Sackey) fra Ghana og den eklektiske produsenten Tom Excell, som også er musikalsk leder for bandet Nubiyan Twist. Når Sackey og Excell samarbeider, møtes impulser fra Ghana, London og resten av verden.
Debutalbumet We No Be Machine ble sluppet i mars 2020 på Strut Records. På albumet ble dype afro-grooves og elektronikk kombinert og formidlet i et intenst energisk uttrykk. Utgivelsen ble fulgt opp såret etter med Tapes of Utopia, en mixtape for dansegulvet, utgitt på Boomerang Records. I år slippes Off the Grid, et album hvor danserytmer fra Afrika smelter sammen med elektronisk klubbmusikk, og folklore og fortellerkunst møter rap, jazz og hip hop. Det blir sluppet på Peter Gabriels Real World Records, og på albumet samarbeider de med artister som Moonchild Sanelly, David Walters, Dele Sosimi og Theon Cross.
Live er Onipa en kvintett - K.O.G. på vokal, balafon og perkusjon, Excell på gitar, perkusjon og elektronikk, Dwayne Kilvington (Wonky Logic) på synther og MPC og Finn Booth (Nubiyan Twist) på trommer. De har de siste årene spilt store konserter på festivaler som The Great Escape, Eurosonic, Glastonbury og den virtuelle versjonen av SXSW i 2021. I høst spiller de i Norge for første gang, under årets Oslo World og hos våre venner i Tromsø World.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nasjonal jazzscene, Karl Johans gate 35,Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: