Oslo World: Lullaby of the sea

Fri Nov 03 2023 at 07:00 pm

Kulturkirken JAKOB | Oslo

Oslo World
Publisher/HostOslo World
Oslo World: Lullaby of the sea
Advertisement
Dørene: 19.00
Konsert: 19.30
---
«Lullaby of the sea» - Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig
To store stemmer møtes i vuggesangen.
Det er duket for et mestermøte når Solveig Slettahjell og Mahsa Vahdat fremfører duetter med nye og klassiske tekster på norsk og persisk.
Mahsa Vahdat ble født i Teheran, hvor kvinner ikke har hatt lov til å synge offentlig siden revolusjonen. I stedet har verden blitt hennes scene - og har gjort seg bemerket med sin personlige og virtuose tolkning av persisk musikk, ofte i tospann med søsteren Marjan Vahdat. I løpet av karrieren har Vahdat blitt viktig både i hjemlandet og i den iranske diasporaen. Helt siden hun deltok på Kirkelig Kulturverksteds “Lullabies from the Axis of Evil” i 2004, har hun hatt sterke bånd til selskapet og flere artister fra den norske scenen. I 2010 mottok hun Freemuse Award for sitt virke.
Solveig Slettahjell er en av Norges største jazzsangere, og har preget norsk musikk siden debuten med Slow Motion Orchestra i 1997. Hun er mottaker av Spellemannprisen, Radka Toneffs Minnepris og Buddyprisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz. Slettahjell har et stort spenn som utøver, fra det intime til det kraftfulle, hvor bakgrunnen i gospel kommer til uttrykk.
Med seg har de to enestående musikere - Tord Gustavsen (flygel og elektronika) og Sjur Miljeteig (trompet og elektronika). Samarbeidet mellom de fire begynte i 2021 med «Lullaby of the sea» - en nyskrevet vuggesang av Erik Hillestad og Atabak Elyasi (tekst) og Mahsa Vahdat (melodi). Den handler om den 1 år gamle gutten Artin fra Iran som omkom sammen med familien under et forsøk på å krysse den engelske kanal i oktober 2020. Liket av gutten drev i land på Karmøy i januar 2021. Situasjonen i Iran det siste året, der særlig kvinner har engasjert seg i en kamp for endringer med utgangspunkt i drapet på Mashsa Amini i september 2022, dannet bakteppet. Det er blitt en konsertforestilling som både vil røre, engasjere, trøste og mane til samhold.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Kulturkirken JAKOB, Hausmannsgate 14,Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: