Oslo World: Fulu Miziki & Faizal Mostrixx

Fri Nov 03 2023 at 10:00 pm

BLÅ | Lillestrøm

Oslo World
Publisher/HostOslo World
Oslo World: Fulu Miziki & Faizal Mostrixx
Advertisement
21.00: Dørene åpner/DJ Nora Pagu
22.00: Fulu Miziki
23.30: Faizal Mostrixx
23:45: DJ Nora Pagu
01:30: Endre 3000
Resirkulert fremtidsmusikk fra Kinshasa og afrofuturistisk klubbmanifest fra Uganda!
Fulu Miziki
Ordene Fulu Miziki kan oversettes som "musikk fra søppel". Det er i grunnen en ganske presis beskrivelse av dette fjetrende kaotiske øko-bevisste, afro-futuristiske punk-kollektivet. De er tidsreisende, kunstnere fra en fremtid der menneskeslekten atter en gang har forsonet seg med moder jord og med seg selv. Siden 2020 har Fulu Miziki tatt Europa med storm. De har spilt på en rekke konsertscener, festivaler og holdt workshops med ungdommen.
Det tverrfaglige kunstnerkollektivet er basert i den kongolesiske hovedstaden Kinshasa. I flere år nå har medlemmene brukt mye tid på å konseptualisere et orkester laget av gjenstander funnet i søpla, en besetning og instrumentpark som er i endring, alltid på jakt etter nye lyder.
Å lage sine egne instrumenter, kostymer og masker er avgjørende for tilnærmingen av Fulu Mizikis musikalske kjerneideologi. Lydbildet deres er skapt for å få fram et pan-afrikansk budskap som handler om kunstnerisk frigjøring, fred og et alvorlig blikk på den økologiske situasjonen i Den demokratiske republikken Kongo og hele verden. Det er håp i hengende snøre - for Fulu Miziki kan alt gjenopprettes og atter bli fortryllet.
Faizal Mostrixx
Faizal Mostrixx er et av de mest originale talentene som har dukket opp fra den nye østafrikanske kunstscenen de siste årene. Han er en svært aktiv figur på Kampalas eksplosive elektroniske musikkscene, og har samarbeidet med det sentrale Nyege Nyege-kollektivet, med opptredener både på den afrikanske og europeiske utgaven av festivalen deres, i tillegg til konserter på en festival som Bayimba. På Mutations (2023), hans første album på Glitterbeat, presenterer Mostrixx sin afrofuturistiske visjon for musikken på overbevisende vis.
Som danser innlemmer Mostrixx breakdance, body-popping, tradisjonelle afrikanske og eksperimentelle samtidsformer i uttrykket sitt. Som musikkprodusent hører vi hans visjon om østafrikansk elektronisk musikk: en vev av polyrytmikk, moderne klubbmusikk, sørafrikanske Amapiano, seremonielle sanger fra Nilenbassenget og panafrikanske feltopptak. Det er ikke en oversettelse av afrikanske lyder - Mostrixx lager umiskjennelig ugandisk musikk - den er bare ikke som den ugandiske musikken som er laget før ham.
I et intervju om musikken sin, har Faizal Mostrixx sagt at hans interesse er "å gi afrikanske tradisjonelle instrumenter og organiske rytmer en poetisk elektronisk instrumentering og å fortelle historier til verden som aldri har blitt fortalt før". Med Mutations, hans andre album som ble gitt ut av Glitterbeat til strålende anmeldelser tidligere i år, har han gjort akkurat det.
For english information about the concert: https://www.osloworld.no/en/festival/event/fulu-miziki
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

BLÅ, Lillestrøm, Norway

Tickets

Sharing is Caring: