Open House

Sat Mar 25 2023 at 09:00 am to Sun Mar 26 2023 at 10:59 pm

Dansk Arkitektur Center - DAC | Herlev

Dansk Arkitektur Center - DAC
Publisher/HostDansk Arkitektur Center - DAC
Open House
Advertisement
I weekenden d. 25-26. marts 2023 åbner vi for en stor, gratis gave, når Dansk Arkitektur Center og Københavns Kommune lancerer Open House Copenhagen, der bliver din nøgle til byens lukkede bygninger. Kom med bag facaden på alt fra palæer til hemmelige teknikrum, du ikke vidste fandtes.

Til Open House Copenhagen kan du komme helt tæt på Københavns fantastiske arkitektur, og høre de mange historier, der gemmer sig i dens mursten og beton. Med over 40 åbne bygninger på programmet kan du besøge alt fra smukke palæer, fascinerende kraftværker til private hjem. Du kan opleve historiens vingesus eller de nulevende arkitekters bud på, hvordan vi skal bo.

ET NYT BLIK PÅ ARKITEKTUREN
Arkitektur handler ikke kun om kendte stjernearkitekter og flotte operahuse – det er også den velfungerende børnehave eller en fabrik, der har fået en ny funktion. Men den slags arkitektur har vi ikke altid adgang til at komme ind og opleve. Til Open House Copenhagen d. 25-26. marts inviterer vi alle til at kigge inden for i de bygninger, som du ellers kun kender udefra.

EN SMAGSPRØVE FRA PROGRAMMET
DAC samarbejder med Karberghus, som ejer en række af byens smukke, historiske bygninger. Derfor kan du bl.a. komme inden for i rokokohuset Zieglers Gaard, hvor Grundtvig boede i 1850’erne. Eller Brønnum Hus på Kongens Nytorv, hvor H.C. Andersen engang færdedes og som bl.a. gemmer på et unikt japansk gyldenlædertapet og en sommerlig frise malet af en af skagensmalerne.

INTERNATIONALT FÆNOMEN
Open House er et internationalt koncept startet i London for 30 år siden. I dag holdes der Open House weekender i mere end 50 byer over hele verden. DAC glæder sig til at være vært for Open House i 2023, når København er World Capital of Architecture og til at fortsætte med konceptet i årene fremover som en tilbagevendende københavnerbegivenhed.

BLIV EN DEL AF OPEN HOUSE
Hvis du har en bygning, en lejlighed, et værksted, et hus eller et andet fantastisk sted, som du gerne vil åbne som del af Open House, så tøv ikke med at kontakte os! Skriv til [email protected] med emnefelt ’Open House’ og hør mere.

TAK TIL
Open House Copenhagen er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Københavns Kommune og støttet af Bevica Fonden og Karberghus.
*NB. præcise tidspunkter er ikke fastlagt endnu*
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Dansk Arkitektur Center - DAC, Bryghuspladsen 10,Copenhagen, Denmark, Herlev, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: