NVP PRESENTEERT : Afvinken met Joris Luyendijk

Tue Oct 31 2023 at 03:00 pm to 07:00 pm

OBA Theater | Amsterdam

NVP Netwerk voor HR-professionals
Publisher/HostNVP Netwerk voor HR-professionals
NVP PRESENTEERT : Afvinken met Joris Luyendijk
Advertisement

Over diversiteit en inclusie. De zeven vinkjes, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we kandidaten met minder vinkjes gelijke kansen bieden?


About this Event


NVP PRESENTEERT : een middag inspireren en leren met JORIS LUYENDIJK!

Joris Luyendijk, journalist, auteur en antropoloog, deed met zijn boek "De zeven vinkjes, hoe mannen zoals ik de baas spelen" veel stof opwaaien. Desondanks zorgde het boek ook voor een omslag. Interviewer Andrew Makkinga haalde in Het Marathoninterview van de VPRO psychiater en activist Glenn Helberg aan, die vond dat Luyendijk met de term 'zevenvinker' nieuwe beleidstaal wist te introduceren. En dat is ook precies waar het Luyendijk om te doen was. "Het is mooi dat een groep die voorheen nooit als groep werd aangemerkt, in het defensief wordt gedrukt – voor het eerst in hun leven. Dat hoopte ik te bereiken: dat mensen die voorheen dachten als enigen neutraal te zijn, om hen in te laten zien dat zij dat niet meer zijn."Wat zijn nou die zeven vinkjes?

De zeven vinkjes zijn de blanke, hoogopgeleide, ABN-sprekende, hetero man die woont in de Randstad en wiens ouders ook hoogopgeleid zijn. Volgens Joris Luyendijk liggen deze mensen mijlenver voor op de rest van de maatschappij. De mensen met de zeven vinkjes vormen zo'n 3% van de bevolking. Mensen die daartoe behoren zijn bijvoorbeeld Koning Willem Alexander, Mark Rutte, Thierry Baudet en zo ongeveer alle (start-up) CEO's.Wat kunnen wij hier als HR mee?

Hoe kunnen wij als HR-Professional ervoor zorgen dat we kandidaten met minder dan zeven vinkjes gelijke kansen bieden? En hoeveel meer levert het ons op als we dat doen? Hoe doorbreken we het patroon van het aannemen van mensen die voldoen aan de zeven vinkjes? Want iemand met vier vinkjes heeft zijn hele leven veel harder moeten knokken dan de persoon met zeven vinkjes en is daarom een betere kandidaat...

... Stof tot nadenken dus!Samen het patroon doorbreken

Doe mee op 31 oktober (vanaf 15.00 uur) en laat je inspireren door Joris Luyendijk en kijk samen met jouw collega's hoe wij als HR-professional een lans kunnen breken voor kandidaten met minder dan zeven vinkjes, door hen gelijke kansen te bieden en het patroon van de zeven vinkjes te doorbreken!Kosten

Ben je NVP-lid dan kun je kosteloos deelnemen.

Neem gerust jouw collega mee; niet-leden betalen €49,95,- exclusief BTW

Je krijgt een unieke voorstelling van Joris Luyendijk gericht op jouw als HR-professional en voldoende mogelijkheid om te netwerken onder het genot van een hapje & drankje.


Registreer via deze link: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/agenda-detail/391/nvp-presenteert-afvinken-met-joris-luyendijk


Annuleringsregeling

Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen we op je deelname. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om deel te nemen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je je tot donderdag 12 oktober kosteloos afmelden. Dat kan door een e-mail te sturen aan [email protected]. Als je je opgeeft en niet deelneemt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, wordt het no-show tarief à €45,- exclusief btw in rekening gebracht.

Voor meer informatie, kijk op de website.

Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

OBA Theater, 143 Oosterdokskade, Amsterdam, Netherlands

Tickets

EUR 60.43

Discover more events by tags:

Business in AmsterdamStartup in Amsterdam

Sharing is Caring: