NOAH PREMINGER QUARTET (US)

Sat Oct 21 2023 at 08:30 pm

Paradox Tilburg | Tilburg

Paradox Tilburg
Publisher/HostParadox Tilburg
NOAH PREMINGER QUARTET (US)
Advertisement
Tenorsaxofonist Noah Preminger is in Nederland nog relatief onbekend. Toch liet hij in 2019 bezoekers in Paradox al eens versteld staan van zijn ongekende virtuositeit en prachtige saxofoongeluid. 'Een intelligente blazer die het nooit zoekt in effectbejag, maar in zijn solo’s echte verhalen vertelt met een zorgvuldig afgewogen vorm en inhoud', zo omschreef het magazine Jazzenzo de Amerikaan. Het mag een kleine verrassing zijn dat Preminger in Nederland nog niet is doorgebroken. In 2017 werd hij in de Downbeat Critics Poll verkozen tot 'Rising Star Best Tenor Saxophonist' en een jaar later eindigde hij als vijfde in het rijtje 'Best Tenor Saxophonist' boven wereldsterren als Joshua Redman, Branford Marsalis, Donny McCaslin en James Carter.
Recent bracht Preminger het album Preminger plays Preminger uit met een superkwartet met pianist Jason Moran, contrtabassist Kim Cass en slagwerker Marcus Gilmore. De muziek op het album is geïnspireerd op de films van Otto Preminger, een ver familielid van de saxofonist. Deze regisseur werkte graag met jazzcomponisten. Zo componeerde Duke Ellington en Billy Strayhorn de soundtrack voor Premingers misdaadfilm Anatomy of a Murder uit 1959.
Op eerdere albums werkte Noah Preminger al samen met grootheden als John Patitucci, Ben Monder en Billy Hart. Jazzflits schreef naar aanleiding van het eerdere concert van Noah Preminger in Tilburg: 'Het razend enthousiaste onthaal in Paradox moet een wake-up call zijn voor jazzliefhebbers om hem te horen zodra hij weer in ons land is'. Grijp nu je kans!
Noah Preminger tenorsax, Julian Shore piano, Phil Donkin contrabas, Rob Garcia drums
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Paradox Tilburg, Telegraafstraat 62,Tilburg, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: