NILS PETTER MOLVÆR (NO)

Sat Oct 28 2023 at 08:30 pm

Paradox Tilburg | Tilburg

Paradox Tilburg
Publisher/HostParadox Tilburg
NILS PETTER MOLV\u00c6R (NO)
Advertisement
Nils Petter Molvaer geldt sinds de verschijning van zijn baanbrekende album Khmer als een pionier en grootmeester in de fusie van akoestische jazz en elektronische muziek. De Noorse trompettist versmelt jazz, ambient, house, elektronische muziek, breakbeats en rock moeiteloos tot overrompelende soundscapes met een diepe intensiteit. Zijn grootste handelsmerk is een atmosferisch, omfloerst trompetgeluid, waarin invloeden te horen zijn van Jon Hassell en Miles Davis. Deze avond speelt hij onder meer werk van zijn laatste album Stitches.
Met zijn huidige kwartet laat Molvaer een nog diverser geluid horen met invloeden uit country en Indiase muziek. De band klinkt meer akoestisch en organisch, vooral door het gebruik van pedal-steelgitaar. Zoetsappig wordt het echter nooit. Molvaers muziek kent grote, open flows, maar ook stuwende beats en ingewikkelde grooves. Nils Petter Molvaer werkte eerder al samen met musici als Dhafer Youssef, David Sylvian, Herbie Hancock en Manu Katché.
'Molvær's latest variation on Nordic fusion is warmly inviting. The seasoned interplay of his quartet gives even electronics and effects an organically subtle feel.' Jazzwise
Nils Petter Molvaer trompet, Johan Lindström gitaar & pedal steel, Jo Berger Myhre basgitaar, Erland Dahlen drums
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Paradox Tilburg, Telegraafstraat 62,Tilburg, Netherlands

Tickets

Discover more events by tags:

Music in TilburgEntertainment in Tilburg

Sharing is Caring: