Netwerkcafé Amsterdam: Voeding voor lichaam en geest

Wed Dec 01 2021 at 01:30 pm to 05:00 pm

De Muider | Amsterdam

Werken voor Elkaar
Publisher/HostWerken voor Elkaar
Netwerkcaf\u00e9 Amsterdam: Voeding voor lichaam en geest
Advertisement
Voeding voor lichaam en geest
About this Event
Voeding voor lichaam en geest

Aan de vooravond van de verleidelijke feestdagen en met de goede voornemens voor 2022 al in gedachten, besteden we op deze decemberbijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam in twee workshops en een coachwandeling aandacht aan voeding voor lichaam en geest.

Het netwerkcafé is in de ruime en goed geventileerde de Muider in Amsterdam-Oost. We nemen de geldende Covid19-maatregelen in acht. Bij binnenkomst moet je een coronapas scannen.

Wil je alleen online meedoen aan een van de workshops, schrijf je dan in via NetwerkcafeOnline.nl.

Programma
13:30 - 14:00 Inloop en netwerken
14:00 - 15:30 Workshop: Gezond eten, ja lekker!

Een gezonder voedingspatroon kan je heel wat opleveren.

In deze interactieve workshop van wetenschapsjournalist en gewichtsconsulent Anne Pek leer je hoe zo’n voedingspatroon er volgens de wetenschap uitziet en hoe je die inzichten in de praktijk brengt en tot een prettige gewoonte maakt.

Daarbij besteedt Anne ook veel aandacht aan lekker eten, want een gezond voedingspatroon waar je geen plezier aan beleeft, houd je niet lang vol.

Laat je inspireren in deze workshop, zodat jij voortaan ook “Ja, lekker!” zegt over gezond eten!

Anne Pek is wetenschapsjournalist en eindredacteur. Ze werkt onder andere voor Psychologie Magazine en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Daarnaast heeft ze een praktijk als gewichtsconsulent. Op MooiAfgewogen.nl publiceert ze geregeld gezonde, maar vooral ook lekkere recepten.


14:30 - 15:30 Wandelworkshop: Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je aan spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen. De wandeling vindt plaats in het Oosterpark. Zij start bij de Muider en eindigt bij De Muider.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als Trainer Fysieke Belasting (Ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.


15:30 - 16:00 Pauze en netwerken
16:00 - 17:00 Workshop: Mindfulness: stilstaan, kijken, accepteren

Mindfulness, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. In de media zie je vaak mooie foto’s van mediterende mensen tegen een schitterende natuurlijke achtergrond. Maar wat is mindfulness nu eigenlijk precies?

Trainer en docente Sabine Beilfuss laat in haar workshop zien dat je om mindfulness in je leven toe te passen niet op een meditatiekussen in een moeilijke houding hoeft te zitten en je hoofd leeg moet maken.

In tegenstelling tot wat nogal eens gedacht wordt, biedt mindfulness je een aantal praktische technieken, die je helpen om te gaan met stressvolle situaties.

Op stress reageren we vaak op de automatische piloot zonder dat te beseffen. Binnen mindfulness leer je die patronen te herkennen, en gedachten toe te laten zonder te oordelen. Je leert te luisteren naar je ademhaling en daarmee naar de signalen van je lichaam. Dat zijn juist die signalen die we zo gewend waren te negeren - vooral in stressvolle situaties.

Via een aantal oefeningen laat Sabine je met mindfulness kennismaken: onder andere de 3-minuten ademruimte, een korte zogenaamde bodyscan en een korte zitmeditatie.

Het is beslist niet zweverig, het is niet eng: schrijf je in en laat je verrassen!

Sabine Beilfuss is trainer en docente bij de Regenboog Groep, waar ze met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werkt. Van origine is ze opgeleid als danser en choreograaf. Momenteel volgt ze de opleiding MBSR mindfulness trainer aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Tijd en locatie
  • Woensdagmiddag 1 december 2021. Inloop 13:30, start 14:00, einde 17:00 uur.
  • de Muider, Linnaeustraat 37 , 1093 EG Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee zelf betalen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Netwerkcafe Amsterdam is een activiteit van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van vijftigplussers die elkaar op verschillende manieren helpen om betaald werk te vinden of een eigen onderneming te starten.

Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

De Muider, Linnaeusstraat 37, Amsterdam, Netherlands

Tickets

EUR 0.00

Sharing is Caring: