Nachtcollege: Vleesetende planten

Thu Oct 21 2021 at 07:30 pm to 09:30 pm

Hortus Botanicus Amsterdam | Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam
Publisher/HostHortus Botanicus Amsterdam
Nachtcollege: Vleesetende planten
Advertisement
Dit najaar organiseert de Hortus Amsterdam weer een reeks ?????????????!? Speciaal voor deze collegereeks nodigen we verschillende sprekers uit het botanisch veld uit. Dit jaar staat in het teken van bijzondere (kamer)planten families. In het eerste Nachtcollege duiken we in de verslindende wereld van de vleesetende planten.

De beroemde Britse bioloog Charles Darwin haalde met zijn boek 'Insectivorous Plants' de vleesetende plant uit het rijk der fabelen. In zijn plantenkas deed hij uitvoerig onderzoek naar zonnedauwtjes, venusvliegenvallen en andere groene carnivoren en beantwoordde de vragen hoe en waarom dergelijke planten verslingerd zijn aan vleeseten. Van Darwins hothouse tot in onze huiskamer. Hoe komt het dat vleesetende planten zo populair zijn geworden?

???? ?? ???????
Norbert Peeters staat bekend als ‘Botanisch filisoof’. Hij studeerde archeologie en wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Als botanisch filosoof schrijft Peeters op het raakvlak van filosofie en botanie. Hij schreef onder meer: 'Botanische revolutie: de plantenleer van Charles Darwin' (2017).

► Tickets via https://bit.ly/3oc9FGy
► Op dit moment is voor alle evenementen in Nederland een ‘coronatoegangsbewijs’ verplicht. Voor het deelnemen aan dit Nachtcollege heb je – naast een geldig e-ticket – een toegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier nodig.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Hortus Botanicus Amsterdam, Plantage Middenlaan 2a, 1018DD Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: