Nachtcollege: Expeditie Dracaena

Thu Nov 25 2021 at 07:30 pm

Hortus Botanicus Amsterdam | Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam
Publisher/HostHortus Botanicus Amsterdam
Nachtcollege: Expeditie Dracaena
Advertisement
Dit najaar organiseert de Hortus Amsterdam weer een reeks ?????????????!? Speciaal voor deze collegereeks nodigen we verschillende sprekers uit het botanisch veld uit. Dit jaar staat in het teken van bijzondere (kamer)planten families. In dat rijtje kan ???????? natuurlijk niet missen! ???????? is al jaren een populaire kamerplant. Makkelijk in de verzorging; een ideale groene vriend dus.
Maar deze soort is natuurlijk veel meer dan alleen de bekende bonte kamerplant die de wereld veroverd heeft. ???????? is een geslacht van ongeveer 120 soorten bomen en succulente struiken. Wat maakt het zo speciaal en welke soorten kom je niet in de huiskamer tegen, maar alleen in de natuurlijke habitat?

???? ?? ???????
Wetenschapper en botanicus Theo Damen doet al jaren onderzoek doet naar deze plantenfamilie en noemt zichzelf dan ook een Dracaena-fanaat. Hij is op verschillende expedities geweest door Gabon om meer te weten te komen over de verschillende soorten van de plant aldaar. In 2018 beleefde Damen een wereldprimeur: in de plantencollectie van Burgers’ Zoo ontdekte hij een nog niet eerder beschreven soort. Hij gaf de soort de naam ???????? ??????.

► Tickets via https://bit.ly/3mWOExl
► Op dit moment is voor alle evenementen in Nederland een ‘coronatoegangsbewijs’ verplicht. Voor het deelnemen aan dit Nachtcollege heb je – naast een geldig e-ticket – een toegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier nodig.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Hortus Botanicus Amsterdam, Plantage Middenlaan 2a, 1018DD Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: