Muzsikás koncert és Fonó táncház

Sat Jun 26 2021 at 07:00 pm

Fonó Budai Zeneház | Budapest

Fon\u00f3 Budai Zeneh\u00e1z
Publisher/HostFonó Budai Zeneház
Muzsik\u00e1s koncert \u00e9s Fon\u00f3 t\u00e1nch\u00e1z Muzsikás koncert
és Fonó táncház

A több, mint 45 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, több fellépésük volt a New York-i Carnegie Hall-ban. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok, és zenei szaklapok.
Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.
Az est folyamán vendégük Kacsó Hanga énekesnő lép velük színpadra.
Közreműködik:
Sipos Mihály – hegedű
Porteleki László – hegedű, koboz, tambura, ének
Éri Péter – brácsa, kontra, furulyák, mandolin
Hamar Dániel – nagybőgő, gardon, dob
Kacsó Hanga – ének

Jegyár: 1500 Ft (elővételben), 2000 Ft (a koncert napján)
A koncertet követően Samu Zoltán és Zenekara muzsikál TÁNCHÁZAT a Pajtában. Az esemény zenés-táncos rendezvénynek minősül, így csak védettségi igazolvánnyal látogatható (a védettségi applikáció bemutatása is lehetséges). A kormányrendelet értelmében azonban kiskorúakat nem áll módunkban beengedni, akkor sem, ha szüleik kísérik őket. 21:30-től a belépés 1000 Ft/fő.

Event Venue

Fonó Budai Zeneház, Sztregova u. 3., Budapest, Hungary

Tickets

Discover more events by tags:

Concerts in Budapest

Sharing is Caring: