(Music of) Pekka Pohjola / Tavastia-klubi

Mon Nov 29 2021 at 07:00 pm

TAVASTIA-klubi | Helsinki

TAVASTIA-klubi
Publisher/HostTAVASTIA-klubi
(Music of) Pekka Pohjola \/ Tavastia-klubi
Advertisement
Ma 29.11.2021 @ Tavastia-klubi
(Music of) Pekka Pohjola
Ovet klo 19:00
Liput alk. 35 €
K-18
HUOM! Tapahtuma siirtyy marraskuulle 2021.
Ostetut liput käyvät uudelle päivämäärälle sellaisenaan. Jos uusi päivä ei sovi, liput voi palauttaa Tikettiin 18.4.2020 mennessä . Palautetuista lipuista peritään lippukohtainen käsittelymaksu.
Voit palauttaa liput verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella www.tiketti.fi/palautalippuja .
(Music of) Pekka Pohjola
Pekka Pohjolan pitkäaikaiset luottomiehet Markku Kanerva, Seppo Kantonen ja Anssi Nykänen muodostivat Pohjolan kanssa tämän viimeiseksi jääneen kokoonpanon. Kolmikon halu päästä soittamaan Pohjolan unohtumatonta musiikkia elää kuitenkin yhä vahvana. Niinpä yhtye on päättänyt jatkaa yhteistyötään toisen maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun suomalaisbasistin, Lauri Porran kanssa.
Pohjolan musiikki on koskettanut vuosikymmenien ajan kuulijoitaan niin Suomessa kuin ulkomailla jättäen lähtemättömän jälkensä fuusiojazzin ja progressiivin rockin historiaan. Hän kuuluu niihin harvoihin säveltäjiin, jonka musiikilla on vankkumattomia ihailijoita vuosikymmenien ajalta, ihailun jatkuessa edelleen, vaikka säveltäjä-basistista itsestään on jo aika jättänyt.
Vuoden 1992 Changing Waters -levystä alkaen Pohjolan kanssa soittanut trio on yhtä lailla täynnä osaamista: Markku Kanerva on kiertänyt maailmaa esiintyen muun muassa jazzlegenda Gil Evansin kanssa. Kanervan lailla UMOssa soittanut Yrjö-palkittu Seppo Kantonen on soittanut niin Eero Koivistoisen kuin J. Karjalaisenkin yhtyeissä. Anssi Nykänen taasen tunnetaan Suomen työllistetyimpänä rumpalina, niin sanottuna muusikkojen muusikkona.
Trion yhteistyö Porran kanssa alkoi jo vuonna 2008 Pohjolan muistotilaisuudessa ja on jatkunut sittemmin vuosien 2012 ja 2019 konserttien myötä.
"En voi sanoin kuvailla sitä kunniaa, mikä minulla oli jakaa Tavastian lava noiden soittajien kanssa ja soittaa hänen muistolleen. Hänen yhtyeensä Pekka Pohjola Group oli paras bändi, jonka saatoin kuvitella: paras kitaristi, paras kosketinsoittaja ja paras rumpali soittamassa parhaan basistin parhainta mahdollista musiikkia."
Nyt tämä mittavan kokemuksen meritoima kokoonpano jatkaa toteuttaen Pohjolan ajatusta siitä, mistä musiikissa todella on kyse.
"Musiikin ainoa idea on se, että se on oikeata ja rehellistä. Musiikin lajilla ei ole merkitystä, vaan halulla tehdä."
Group:
Markku Kanerva - kitara
Seppo Kantonen - kosketinsoittimet
Anssi Nykänen - rummut
Lauri Porra - basso
***
Tavastian turvallisuusohje:
Tavastia-klubi ottaa koronapassin käyttöön perjantain 22.10. keikasta alkaen kaikissa tapahtumissaan toistaiseksi.
Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. www.kanta.fi/koronapassi
Koronapassi luetaan ovella. Lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita todistusten tietoja. Henkilöllisyystodistus tarkastetaan koronapassin luennan yhteydessä.
Lisätietoja: [email protected]

Tavastialla on nollatoleranssi seksuaaliselle häirinnälle, väkivallalle, rasismille, homo- ja transfobialle, ableismille, misogynialle sekä vallan väärinkäytölle. Olethan viipymättä yhteydessä henkilökuntaan, mikäli kohtaat minkäänlaista huonoa käytöstä tapahtumassa

Saavutettavuus
Tapahtumapaikka on esteetön.
Syömään ennen keikkaa? Varaa pöytä Ravintola Ilveksestä! www.ravintolailves.fi
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

TAVASTIA-klubi, Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki, Finland

Tickets

Sharing is Caring: