Muntii Ceahlau 29 Mai -1 Iunie

Sat May 29 2021 at 06:00 am to Tue Jun 01 2021 at 09:30 pm

Nomads | Timisoara

Nomads
Publisher/HostNomads
Muntii Ceahlau 29 Mai -1 Iunie
Advertisement
Datorită interesului mare pentru această excursie, numărul maxim de participanți a fost atins. Însă nu îți pierde entuziasmul, aruncă un ochi pe lista cu evenimente viitoare. Abonează-te la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noile evenimente!

Hotărâți să explorăm România cât mai mult, ne îndreptăm către Munţii Ceahlău. Împreună o să aflăm despre legendele celebre ale: Vârfului Toaca, Panaghiei, Poliţelor cu Crini, Stănilelor, Pietrei Ciobanului, Dochiei şi Turnului lui Butu şi Ana. Fiecare poveste descoperă ceva din frumuseţea oamenilor din aceste locuri, a inventivităţii şi a apropierii de natură. Dincolo de măreţia peisajului, menit să taie pur şi simplu respiraţia privitorului, Ceahlăul a intrat şi a rămas însă în istorie datorită misterelor care îl înconjoară. Departe de a egala prin înălţime alte piscuri din ţară, masivul poate fi totuşi văzut, în zile senine şi în anumite condiţii de luminozitate a soarelui de pe ţărmul Mării Negre aflat la aproape 500 de kilometri distanţă.

Plecarea va fi Sâmbătă 29 Mai ora 6:00 din Timişoara, mergând până la Praid unde o să servim prânzul. După ce servim masa ne îndreptăm către Bălan de unde o să începem traseul către Piatra Singuratică. În masivul Haşmaş, un uriaş de piatră atrage priviri admirative şi anume Piatra Singuratică, panorama văii o să ne lase copleşiţi. Legenda menţionează că în vremea dacilor aceştia se adunau în acest loc şi ţineau periodic ritualuri sacre care includeau aspecte de cult solar. Ajunşi la maşini ne îndreptăm către Gheorgheni unde o să fim cazaţi.
Duminică după micul dejun pornim la drum către Cheile Șugăului pentru a parcurge traseul de via ferrata Astragalus. Esența unui via ferrata modern este un cablu de oțel care se deplasează de-a lungul traseului și este periodic fixat pe stâncă. Folosind un kit ferrata ne putem asigura de cablu, limitând orice cădere. Acestea oferă un mijloc de a ne bucura de poziții dramatice și de a accesa vârfuri dificile. Originile traseelor via ferrata datează din secolul al XIX-lea, dar ele sunt adesea asociate cu primul război mondial, când mai multe au fost construite în regiunea montană Dolomiti din Italia pentru a ajuta la mișcarea trupelor. După traseul de via ferrata ne îndreptăm către Izvorul Muntelui de unde o să pornim pe traseul către Cabana Dochia. La apus o să urcăm pe Vârful Toaca pentru a ne bucura de un peisaj magic.
Luni o începem traseul de explorare a Munţiilor Ceahlău, o să avem planificat în traseu Cascada Duruitoarea, Cabana Fântânele, Stânca Panaghia. Legenda spune că Panaghia era o fată nespus de frumoasă pe care ursitoarele au dus-o de mică pe înălţimile cele mai de sus ale Ceahlăului pentru a o feri de invidia muritorilor. Degeaba au ascuns-o pe Panaghia, pentru că Soarele o privea în fiecare zi cu dor din înălţimile cerului. Dragostea lor era atât de mare încât noaptea s-a micşorat, iar amurgul ajunse aproape sa-şi dea mana cu răsăritul. După ce ajungem la Cabana Dochia o să pornim pe traseul de coborâre la maşini, urmând să ne deplasăm până la Lacul Roşu, unde o să aflăm legenda frumoasei domniţe pe nume Estera.
Marti pornim la drum către Salina Praid, aceasta este cea mai mare mină de sare din Romania având peste 50 de miliarde de tone de sare gemă. Salina este amenajată cu spații de recreere, capelă pentru rugăciune și un muzeu care prezintă metodele de extragere a sării din cele mai vechi timpuri până azi. După vizită ne îndreptăm către Sighişoara, unde o să facem un pas în trecut vizitând cetatea. Cea mai impresionantă clădire este Turnul cu Ceas construit în secolul XIV, care are o înălţime de 64 de metri fiind vizibil din aproape orice colţ al oraşului mureşean. Scopul său era acela de a apăra poarta principală a Cetăţii şi se spune că ceasul din turn nu rămâne în urmă niciodată, acesta fiind construit în Elveţia.

Ghidajul și asistența turistică vor fi asigurate de Răzvan Cîrstescu, ghid montan și național atestat de Ministerul Turismului.
Pentru mai multe detalii şi confirmarea participării, vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj pe pagină.
Ne rezervăm drepturile pentru selecţionarea participanţilor şi modificarea traseului în funcţie de condiţiile meteo şi starea traseului. În cadrul excursiei o să avem o serie de reguli menite să ne ajute să avem grija de sănătatea şi siguranţa individuală şi colectivă în contextul actualei pandemii. Există posibilitatea amânării/anulării evenimentului în funcţie de evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2 şi/sau a restricţiilor impuse de către autorităţi.
Ieşi din zona de confort şi trăieşte viaţa la potenţialul său maxim! Alătură-te nomazilor pentru experienţe de neuitat şi peisaje desprinse din poveşti!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Nomads, Timisoara, Romania

Sharing is Caring: