Moonstruck Jazz Nights: Spaanse Jazz

Sat Sep 24 2022 at 05:15 pm to 10:30 pm UTC+02:00

TOBACCO Theater | Amsterdam

TOBACCO Theater
Publisher/HostTOBACCO Theater
Moonstruck Jazz Nights: Spaanse Jazz
Advertisement
Voor deze editie van de ?????????? ???? ?????? zijn ???? ??? ???? (????????), ???? ??????? ????? (???????? ??????) en ????? ????? (?????) uitgenodigd hun muzikale talent en inspiratie te bundelen voor een onvergetelijke ??????? ???? ?????. Dit concert zou eerder al in 2020 plaatsvinden maar moest worden verplaatst door de Covid maatregelen. Nu is het eindelijk zover!
Een concertavond waar de zomer weer even terug komt in het theater en het temperament van deze drie muzikanten de temperatuur hoog doet oplopen.
Oene van Geel en Eric Vaarzon Morel deden eerder al mooie projecten samen waaronder de eerste flamenco-opera “El Greco de Toledo”(2010) die Oene destijds arrangeerde. Ze toerden samen met de voorstelling “Marea”, naar het gelijknamige album.
Eric Vaarzon Morel en Oene van Geel begeven zich beide op een breed muzikaal vlak van geïmproviseerde/jazz/flamenco muziek. Met de charismatische Ramon Valle (piano), mede inspirator van deze Moonstruck Jazz Nights, voegt op deze Spaanse Jazz Night zijn niet te evenaren Cuban Jazz toe. Dit wordt weer een compleet spetterend en swingend concert!

Om alvast helemaal in de Spaanse sferen te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een ??????????????? met Spaans thema, gepresenteerd door ???????????? ???? ?????? ????ë.
?????????
??:?? - ??:?? ?????? ?????
??:?? - ??:?? ??????????????? ??? ???? ?????? ????ë
??:?? - ??:?? ?????? ???????
??:?? - ??:?? ?? ??? ???????
??:?? - ??:?? ?????
??:?? - ??:?? ?? ??? ??????? ??:?? - ????? ?? ??????
We bieden twee soorten tickets aan:‍
????? ?????? ????????? ???????: €??,??,
????????????? ???: €??,-
Het concert vindt plaats in de prachtige theaterzaal van het ??????? ??????? aan de Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam.
?????? ????:Reserveer een kaartje via de volgende link: https://eventix.shop/ran4rxqd
?????:
TOBACCO Theater
Nes 75-87
1012 KD
Amsterdam‍
???????:
TOBACCO Theater is met het OV, de auto, fiets en te voet uitstekend bereikbaar. Metro- en tramstation en parkeergarage Rokin ligt zelfs op 1 minuut lopen afstand, het Centraal Station op slechts 15 minuten lopen en parkeergarages zijn in overvloed op zeer korte afstand.
Parkeerkaarten nodig? Reserveer dan nu voordelig je parkeerplaats bij Q-park Waterlooplein. Dat is slechts 13 minuutjes romantisch flaneren naar de Nes.
????:
Met tram 4 en 14 vanaf Amsterdam Centraal station stapt u uit bij de halte “Rokin”METRODe Noord/Zuidlijn vertrekt vanaf station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station, hierbij pakt u de metro richting ‘Zuid’. Deze zelfde lijn vertrekt ook vanaf de RAI en Station Zuid, dan neemt u de metro richting ‘Noord’. U stapt wederom uit bij de halte “Rokin”.
????:
Parkeerkaarten zijn vooraf af te nemen ??? ?? ??????? ??????? bij routebeschrijving https://tobaccotheater.nl/contact/routebeschrijving/). Dit gaat om de ????????????? ? ???? ?????????????. TOBACCO beschikt op locatie ???? meer over parkeerkaarten!

???‍ ?????????
????? ????? (?????) “Het andere gezicht van de Cubaanse jazz”, zo wordt de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle al jaren genoemd. Ramón onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Ramón wordt over de hele wereld geprezen om zijn overdonderende, expressieve pianospel, waarin zijn Cubaanse achtergrond en zijn klassieke scholing sterk aanwezig zijn. Valle speelde al op prestigieuze festivals als London Jazz, North Sea Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz. Ramon Valle is mede inspirator van deze Moonstruck Jazz Nights en was al eerder te bewonderen in de Afrikaanse editie van de Moonstruck Jazz Nights.
Ramón Valle groeide op in Havana, Cuba. Zijn liefde voor jazz kon hij alleen uiten door stiekem te improviseren, ter afwisseling van zijn strenge klassieke muziekopleiding.
(1964) is geboren in Holguin, Cuba. Als 7-jarige jongetje begint hij aan zijn klassieke pianostudie en op 20-jarige leeftijd studeert hij cum laude af aan het conservatorium van Havana. Op Cuba speelt Ramón met nationale helden als Silvio Rodriguez, Emiliano Salvador en Santiago Feliu. Ondanks zijn klassieke studie heeft Ramón een ongelofelijke passie voor de jazzmuziek en besluit naar Europa te gaan om daar zijn eigen sound verder te ontwikkelen. Hij vestigt zich in 1997 in Nederland waar vanuit hij met zijn muziek de hele wereld over reist en internationale samenwerkingen aangaat met onder andere Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes.
Maar ook in Nederland zelf vindt Valle meteen aansluiting bij de Nederlandse top zoals Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross en Ruth Jacott.
“Ramón’s podiumpresentatie is overweldigend, of het nou is binnen de gelederen van een orkest of bij het leiden van zijn trio. Zijn optredens en podiumpresentatie zijn charismatisch, zijn muziek bedwelmend. Hij is niet langer de ruwe diamant, maar het perfect gesneden juweel.” – Scott H. Thompson, journalist
Check voor meer informatie over Ramon Valle http://ramonvallemusic.com/

???? ??? ???? – ????????
Componist/ altviolist Oene van Geel (1973) is een muzikale avonturier. Beïnvloed door jazz, Indiase muziek, kamermuziek en vrije improvisatie, gebruikt hij zijn virtuoze improvisatievaardigheden en zijn compositietalent voor een breed scala aan muzikale activiteiten.
Hij toerde door Europa, het Midden-Oosten, India, Japan, de Verenigde Staten en Canada.
Als speler is hij momenteel actief met de volgende ensembles/ bands:
Estafest, The Nordanians, Haanstra & van Geel, in duo met pianist Philipp Rüttgers, in duo met danseres Miri Lee en in trio met Goda Zukauskaite (dans) en Rob van den Broek (beeldend kunstenaar). Naast het spelen met deze formaties, wordt hij regelmatig uitgenodigd als improviserend gastsolist.
Hij ontving de VPRO Boy Edgar Prijs (2013), de Sena Performers Toonzetters Prijs (2012, met Zapp4), de Kersjes Prijs (2005, met Zapp4), de Deloitte Jazz Award (2002), de Dutch Jazz Competition (2001) en de Jur Muziekprijs Naessens Muziekprijs (2000).

???? ??????? ????? – ???????? ??????
Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug, zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee.
Eric, zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Dat was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland, langs talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers van internationale faam en hem heeft gemaakt tot de authentieke en veelzijdige flamencogitarist, theatermaker en componist die hij nu is.
Volgens HP De Tijd "zijn instrument lijkt bespannen met de snaren van zijn ziel; altijd trouw aan zichzelf gebleven ontroeren zijn energie, eigenzinnige invoelendheid en muzikale schilderingen zijn publiek steeds weer".
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

TOBACCO Theater, ,Amsterdam, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring:

More Events in Amsterdam

Better Future Now: Maak je eigen spel!
Sat Sep 24 2022 at 11:00 am Better Future Now: Maak je eigen spel!

OBA Bijlmerplein

Be Active: Sports Day w\/ Fitcorps
Sat Sep 24 2022 at 01:00 pm Be Active: Sports Day w/ Fitcorps

The Student Hotel Amsterdam West

Cube of Truth: Amsterdam: September 24th: 2:00pm
Sat Sep 24 2022 at 02:00 pm Cube of Truth: Amsterdam: September 24th: 2:00pm

Dam Square

SATURDATES X INNER CIRCLE l Hotel Party for singles in Amsterdam
Sat Sep 24 2022 at 04:00 pm SATURDATES X INNER CIRCLE l Hotel Party for singles in Amsterdam

Moxy Marriott Hotel l Amsterdam Houthavens

Drinks & Speed dating for Singles in Amsterdam
Sat Sep 24 2022 at 04:00 pm Drinks & Speed dating for Singles in Amsterdam

Moxy Marriott Hotel l Amsterdam Houthavens

Better Future Now:  de Grote Spelbreker Show
Sat Sep 24 2022 at 04:00 pm Better Future Now: de Grote Spelbreker Show

New Metropolis Zuidoost

Ecstatic Dance | Veemkade | Regenerate
Sat Sep 24 2022 at 06:00 pm Ecstatic Dance | Veemkade | Regenerate

Veemkade 259, Amsterdam

BachataBox September
Sat Sep 24 2022 at 07:00 pm BachataBox September

BachataBox Amsterdam

New Model Army - Melkweg Amsterdam
Sat Sep 24 2022 at 07:30 pm New Model Army - Melkweg Amsterdam

Melkweg Amsterdam

New Model Army | Melkweg Amsterdam 2022
Sat Sep 24 2022 at 07:30 pm New Model Army | Melkweg Amsterdam 2022

Melkweg Amsterdam

VroegZat 24 september Amsterdam
Sat Sep 24 2022 at 07:30 pm VroegZat 24 september Amsterdam

Melkweg Amsterdam

Amsterdam is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Amsterdam Events