Mike Stern/ Bill Evans Band Featuring Dennis Chambers & Gary Grainger // Cosmopolite

Thu May 05 2022 at 07:00 pm to 11:45 pm

Cosmopolite Scene | Oslo

Cosmopolite Scene
Publisher/HostCosmopolite Scene
Mike Stern\/ Bill Evans Band Featuring Dennis Chambers & Gary Grainger \/\/ Cosmopolite
Advertisement
Dører: 19:00
Konsert: 20:00

Line-up:
Mike Stern - elgitar
Bill Evans - saksofon, piano
Gary Grainger - elbass
Dennis Chambers - trommer

Mike Stern er en av verdens mest respekterte gitarister. Han har litt av en merittliste også: Bare 23 år gammel ble han med i Blood, Sweat & Tears, som han spilte med i tre år. Deretter gikk han videre til Bill Cobham sitt band, før han i 1981 ble gitaristen til Miles Davis – et samarbeid som strakte seg over flere år. Listen over samarbeidspartnere er som et hvem-er-hvem innen jazz og rock, og omfatter navn som Steps Ahead, Jaco Pastorius, Michael Brecker og Chick Corea.
Som soloartist har Mike Stern også hatt betydelig suksess. Han har gitt ut 18 kritikerroste album siden 1985, der i hvert fall seks av dem har blitt Grammy-nominert. Hans nyeste album er ”Eleven” fra 2019, som er en oppfølger til det forrige albumet «Trip» fra 2017, som ble spilt inn etter en stygg ulykke hvor han brakk begge armene. Han fikk også en skade på nervene på høyre hånd, som gjorde at han måtte teipe fast plekteret til fingrene. Til tross for dette kom han seg tilbake for fullt, med det samme innovative og energiske gitarspillet som før.
Bill Evans - saksofonisten i verdensklasse, som forøvrig deler navn med den kjente jazzpianisten - gjorde i 1980 sin debut med Miles Davis i en alder av 21 år. Dette resulterte i 6 album, og en rekke samarbeid med store navn som John McLaughlin, Herbie Hancock og Mick Jagger. Selv har Bill Evans gitt ut hele 26 soloalbum som har gjort han fortjent til flere Grammy-nominasjoner, deriblant for albumet «Soulgrass» fra 2005, som var en ny fusjon av jazz og «american roots music». Evans forklarer at Miles var en viktig inspirasjonskilde for produksjonen av plata; “Miles always told me to write and play what inspires me. I’ve kept true to his advice from the very beginning regardless of the challenges they may create. Miles gave me the confidence to believe in myself as a player and a composer.“
Dette blir litt av et stjernelag, og ikke nok med Mike Stern og Bill Evans, så vil også Gary Grainger være å se på el.bass, og Dennis Chambers på trommer. Dette blir en stor opplevelse!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Cosmopolite Scene, Vogtsgata 64, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: