Michael Angelo Batio (USA) - Helsinki

Sun Apr 10 2022 at 06:00 pm UTC+02:00

On the Rocks | Helsinki

On the Rocks
Publisher/HostOn the Rocks
Michael Angelo Batio (USA) - Helsinki
Advertisement
Michael Angelo Bation keikka siirtyy keväälle 2022 ja uusi ajankohta on 10.4.2022. Jo ostetut liput käyvät uuteen päivään sellaisenaan. Keikan lipunmyynti käynnistyy uudestaan siinä vaiheessa kun kiertueen uusi runko on kokonaisuudessaan selvillä, joten maltetaan sen suhteen pieni tovi. Lipunmyynnin jatkumisesta tiedotetaan vielä erikseen.
Mikäli uusi ajankohta ei sovi, jo ostetut on myös mahdollista palauttaa 31.3.2022 mennessä Tikettiin. Palautuksen voi tehdä osoitteessa
www.tiketti.fi/palautalippuja
********************************************

Lukuisia kertoja maailman nopeimmaksi kitaristiksi äänestetty Michael Angelo Batio saapuu syksyllä More Machine Than Man -albumin kiertueella Helsinkiin. Erityisesti 2- ja 4-kaulaisista kitaroistaan tunnettu tekniikkahirmu nousee bändinsä kanssa On The Rocksin lauteille keskiviikkona 24.11.2021.
Hieman omintakeisella mutta millintarkalla ja nopealla pikkauksellaan mainetta niittänyt Batio nousi kitarayleisön tietoisuuteen glam rock -yhtye Nitron soolokitaristina. Bändin hajottua Batio lähti soolouralle ja on julkaissut omalla nimellään toistakymmentä albumia.
Batio lukeutuu myös 7-kielisten kitaroiden pioneereihin. Hän oli suunnittelemassa Nitron vuonna 1989 julkaistulla O.F.R -levyllä käytettyä 4-kaulaista ”quad-kitaraa”, jossa kitaran kaksi ylintä kaulaa olivat 7-kielisiä ja kaksi alinta 6-kielisiä.
Humoristisena persoonana tunnetun Bation live-esiintymisissä yhdistyy huikea virtuositeetti sekä häpeilemättömät showmiehen elkeet kun 2-kaulainen kitara nousee ilmaan ja singeri alka tikuttaa harmoniaa vinhaa vauhtia. Molempikätiseksi itsensä kouluttaneena hänet on nähty myös usein vaihtavan käsiä lennosta otelaudalla. Bation lisäksi bändin kokoonpanossa ovat mukana basisti/laulaja Francesco Caporaletti sekä rumpali Roberto Pirami.
Bation lämppäreinä nähdään kotimaiset Samuli Federley sekä Distant Horizon. Samuli Federley on kirkkonummelainen soolokitaristi, joka on julkaissut neljä sooloalbumia ja soittanut yli kymmenellä levyllä, joista yksi on yltänyt kultamyyntirajaan. Yli 30-vuotisen soittouransa aikana hän on soittanut mm. Steve Vain sekä Michael Monroen kanssa sekä keikkaillut Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Tsekeissä, Romaniassa, Koreassa ja Kiinassa.
Samuli saavutti vuoden 2021 Ennätystehdas-ohjelmassa Suomen nopeimman kitaristin tittelin ja hänen musiikissaan yhdistyy metalliset elementit ja klassisen, popin kuin koneellisenkin musiikin kanssa virtuoottisella otteella. Keikkailun lisäksi hän myös tekee kitaristina sessiotyötä ja sekä opettaa musiikkiopistossa kitaransoiton jaloa taitoa eteenpäin.
Distant Horizon kuuluu tulevaisuuden nimiin kotimaisen modernin progressiivisen metallin kentällä. Keskiössä ovat kitaristi Joona Lehdon sävellykset. Progressiivisen metallin lisäksi yhtyeen musiikista löytyy vaikutteita myös jazzin sekä pelimusiikin puolelta. Bändin debyytti-ep Laniakea julkaistiin vuonna 2017 ja tällä hetkellä työn alla on täyspitkä levy, joka julkaistaan kesällä 2021.
”Distant Horizon yltää maukkaaseen balanssiin jylhän rankkuuden ja koukeroivan jazzillisuuden välillä.” -Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

Michael Angelo Batio (USA) + Samuli Federley & Distant Horizon
24.11.2021 Helsinki, On the Rocks
Liput alkaen 25 euroa Tiketistä

Michael Angelo Batio - No Boundaries


Samuli Federley -Guitar Kungfu


Distan Horizon - Omicron


www.facebook.com/michaelangelobatioofficial
www.facebook.com/samuli.federley
www.facebook.com/distanthorizonband
www.facebook.com/musiikkisato
www.facebook.com/ontherockshelsinki
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

On the Rocks, Mikonkatu 15, Helsinki, Finland

Tickets

Discover more events by tags:

Music in HelsinkiEntertainment in Helsinki

Sharing is Caring:

More Events in Helsinki

El\u00e4k\u00f6\u00f6n el\u00e4m\u00e4 ja TixiBand!
Sat Apr 09 2022 at 06:00 pm Eläköön elämä ja TixiBand!

Malmitalo

STEP 2022
Mon Apr 11 2022 at 05:00 pm STEP 2022

STEP 2022 - Foro de Educación en Español en Finlandia

Foro de la educac\u00edon en Finlandia - STEP2022
Mon Apr 11 2022 at 08:00 pm Foro de la educacíon en Finlandia - STEP2022

Helsinki

Pink Martini featuring China Forbes (USA)
Tue Apr 12 2022 at 06:00 pm Pink Martini featuring China Forbes (USA)

Kulttuuritalo (Helsinki)

TuskaLive: Triumph Of Death (CH) \/ Tavastia, Helsinki
Wed Apr 13 2022 at 08:00 pm TuskaLive: Triumph Of Death (CH) / Tavastia, Helsinki

TAVASTIA-klubi

American Car Show 2022
Fri Apr 15 2022 at 09:00 am American Car Show 2022

Messukeskus

Helsinki is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Helsinki Events