Meerdaagse: De reis van je leven

Sat Jul 10 2021 at 10:00 am to 01:00 pm UTC+02:00

The School Of Life Amsterdam | Amsterdam

Publisher/HostThe School of Life Amsterdam
Neem een vakantie voor de geest en ervaar het beste van The School of Life in vier dagen.
About this Event

Neem een vakantie voor de geest en ervaar het beste van The School of Life in vier dagen. Meerdaagse: De reis van je leven

Wat is liefde? Wat voor werk past nu echt bij jou? Hoe blijf je kalm? Welke patronen zitten je in de weg? En wat doet er voor jou echt toe in het leven? The School of Life leert je dat wat je op school niet hebt geleerd, maar wat uiteindelijk de kwaliteit van je leven bepaalt.


In deze intensieve Meerdaagse brengen we het beste van ons curriculum samen in één onvergetelijk programma. Een programma waarin je wordt uitgedaagd om elk gebied van je leven en jezelf grondig te onderzoeken. En zo nodig te verbeteren.


Elke dag in de Meerdaagse bestaat uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Je krijgt grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst mee, die je op een andere manier naar je leven laten kijken. Maar je wordt ook gevraagd om over jezelf na te denken, oefeningen te doen en in gesprek te gaan met de andere deelnemers.


In deze Meerdaagse neem je eens goed de tijd voor jezelf. Het is een perfecte mini-vakantie om je voor te bereiden op alles wat er in deze tijd op je afkomt.


Het programma

Het programma is opgebouwd uit onze vier intensives. Deze programma's van een dag zijn in Londen ontwikkeld door Alain de Botton en zijn team en sluiten perfect op elkaar aan. Elke dag staat een ander thema centraal en is er een andere docent. Daarnaast lunch je bij ons en is er een afsluitende borrel.


Event Photos

Liefde

Wat betekent liefde voor jou? En hoe geef je er vorm aan? Deze vragen gaan we te lijf tijdens de eerste dag. Niet door je lijstjes te geven met intuïtief aantrekkelijke tips en trucs, maar door een tijdreis te maken langs fundamentele inzichten van grote filosofen en andere denkers.

We denken vaak dat liefde alleen een gevoel is. Maar het is ook een vaardigheid, en daarom iets dat we kunnen leren. Misschien is het zelfs wel de grootste fout die we maken in relaties: we denken dat we er niet beter in kunnen worden. Maar hoe word je er dan beter in? De eerste stap is om de liefde en jezelf beter te leren begrijpen. Op deze dag kom je erachter hoe we allemaal, op onze eigen manier, best lastig zijn om mee samen te leven en waarom we allemaal geneigd zijn om liefde te saboteren.


De docent: Reine Rek

Reine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.


Event Photos

Werk

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam.


We kijken deze dag naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.


De docent: Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”


Event Photos

Kalmte

Wie wil er nou niet wat geduldiger zijn? Meer kunnen lachen om tegenvallers? En iets rustiger reageren op alle dagelijkse irritaties? De realiteit: zorgen en stress vullen onze dagen en, niet te vergeten, nachten. Bijna altijd zijn ze op de achtergrond aanwezig.


Vaak wordt stress als iets lichamelijks gezien. Iets wat daarom ook het best op lichamelijke wijze kan worden bestreden: met warme baden, speciale theeën en lange wandelingen. Maar stress is in essentie een mentaal fenomeen. Het is het resultaat van onze ideeën. Daarom hebben we betere ideeën nodig waar we op drukke momenten uit kunnen putten. Op deze dag ontdek je welke ideeën jou kunnen kalmeren.


De docenten: Jan-Wolter Bijleveld

Jan-Wolter Bijleveld gelooft dat vragen minstens zo waardevol zijn als antwoorden. AIs zelfstandig conceptmaker en tekstschrijver werkt hij voor uiteenlopende organisaties. Hij vindt het steeds weer een uitdaging om een onderwerp op zo’n manier toegankelijk te maken dat je er iets mee kan - als schrijver en als spreker. Hij bedacht Lsltn.nl en schreef de boeken Loslaten, Losleven en Losser werken.


Event Photos

Emotionele intelligentie

We investeren veel tijd en moeite in ‘slimmer’ worden. Van jongs af aan worden we volgestopt met kennis die ons moet helpen de wereld om ons heen beter te begrijpen. Maar als het aankomt op emotionele intelligentie denken we vaak dat het allemaal vanzelf moet gaan. Jammer. Want ook emotionele kennis en vaardigheden zijn te leren!


Emotionele intelligentie is ons vermogen met geduld en inzicht om te gaan met de belangrijkste problemen die we in het dagelijkse leven tegenkomen. Zowel in onze relaties met anderen, als in onze relatie met onszelf. In hoeverre begrijpen we, bijvoorbeeld, wat er bij anderen onder de oppervlakte speelt en kunnen we ons inleven in hun standpunt? En hoe goed zijn we in staat om te gaan met woede, jaloezie, angst en verwarring?


De docenten: Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleid organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht.


Praktische informatie

Tijden: Elke dag van 10:00 - 17:00

Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam


Nivea

Voor deze Meerdaagse is geen speciale basiskennis vereist. De Meerdaagse is gemaakt voor nieuwsgierige mensen die meer willen weten over de basis van de filosofie en de toepassingsgebieden. De lesstof is niet altijd makkelijk, maar de docenten van onze school zijn geselecteerd op hun vermogen om goed en toegankelijk uit te kunnen leggen. Gaandeweg de leerdagen zal de complexiteit van de stof langzaam toenemen.


Event Photos
Over onze meerdaagse

In onze meerdaagse programma's is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af. Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 30 personen in de ochtend en middag de beste classes van The School of Life. Het programma is inclusief lunches en borrel.

Twijfel je erover of deze Meerdaagse iets voor jou is? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 020 2200 080 voor meer informatie en overleg.

Event Venue & Nearby Stays

The School Of Life Amsterdam, 54 Frederiksplein, Amsterdam, Netherlands

Tickets

EUR 349.00 to EUR 395.00

Discover more events by tags:

Workshops in AmsterdamArt in Amsterdam

Sharing is Caring:

More Events in Amsterdam

CHEEKY PRSPCT!
Fri Jul 09 2021 at 11:00 pm CHEEKY PRSPCT!

Panama Amsterdam

The Illest \/\/ Oldschool R&B and Hip-Hop (Bitterzoet)
Fri Jul 09 2021 at 11:30 pm The Illest // Oldschool R&B and Hip-Hop (Bitterzoet)

Bitterzoet

Buurtcamping Sloterpark 2021
Sat Jul 10 2021 at 01:00 am Buurtcamping Sloterpark 2021

Natuurspeeltuin de Natureluur

The Cohesion Challenge 2021
Sat Jul 10 2021 at 08:30 am The Cohesion Challenge 2021

Sloterplas

Cursus OPU HULI
Sat Jul 10 2021 at 09:30 am Cursus OPU HULI

Malamalomi

Sensiplan\u00aecursus - Amsterdam
Sat Jul 10 2021 at 09:30 am Sensiplan®cursus - Amsterdam

Latherusstraat, 1032 CW Amsterdam, Nederland

De drie biggetjes en het wolfspak in het Amsterdamse Bostheater
Sat Jul 10 2021 at 11:00 am De drie biggetjes en het wolfspak in het Amsterdamse Bostheater

Amsterdamse Bostheater

Mama Fit Amsterdam Noord
Sat Jul 10 2021 at 11:00 am Mama Fit Amsterdam Noord

De Tanker In Noord

Plastic PeukMeuk 2021 @ A'dam
Sat Jul 10 2021 at 11:30 am Plastic PeukMeuk 2021 @ A'dam

De Ruijterkade 10, Amsterdam

Workshop kroketten maken - Amsterdam
Sat Jul 10 2021 at 12:00 pm Workshop kroketten maken - Amsterdam

Kookwinkel Divine & Delicious

Do Over Days
Sat Jul 10 2021 at 12:00 pm Do Over Days

Foodhallen

Stout Konijn Dwaalspoor - openingsfeest
Sat Jul 10 2021 at 12:00 pm Stout Konijn Dwaalspoor - openingsfeest

Tolhuisweg 3 Amsterdam

Amsterdam is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Amsterdam Events