Mannès | Turine | Lemaître (BE): Forces

Fri Feb 25 2022 at 08:00 pm to Sat Feb 26 2022 at 09:00 pm

Trafó House | Budapest

Traf\u00f3 House
Publisher/HostTrafó House
Mann\u00e8s | Turine | Lema\u00eetre (BE): Forces /Scroll down for English/
A Forces egy futurisztikus, magával ragadó rituálé, amelyben három nőalak kalauzol minket az elemi és technikai erők forgószelébe. Az állandó változásban lévő test és a végtelen életenergia örömünnepe.
Február végén egy fiatal, belga formáció táncelőadását mutatja be a Trafó. Az ifjú társulat darabja az utóbbi idők egyik legfigyelemreméltóbb sikere a kortárs európai táncművészetben: a koreográfia 2020-ban elnyerte a Maeterlinck-díjat is, amelyet belga kritikusok ítélnek oda évről évre az évad legkiemelkedőbb táncelőadásának.
Leslie Mannès koreográfus és táncos, Thomas Turine zeneszerző és zenész, valamint Vincent Lemaître fénytervező egy olyan hipnotikus, állandó feszültséggel átitatott előadást hoztak létre, ami lassan bontakozik ki a sötétben. Három nőalak küzd a térrel és az egyre erősödő hipnotikus zenével - meghatározhatatlan erők hatása alatt küzdenek együtt az örvényben. Táncuk egy vad és felszabadító modern rituálévá csúcsosodik ki.
A három alkotó teljes szimbiózisának folyamata különleges élményt eredményez - a közönség soraiban egy pisszenést sem hallani a performansz alatt. A letaglózó erő, ami a táncosok energiájából és az élőzenéből sugárzik, egy olyan koreográfiai kavalkádot tár elénk, amely egy pillanatra sem ereszti el a nézők figyelmét.
„A belső erő az az erő, amely alulról, a sötétségből, a földből jön. Az erő, amely a vérünkből, az életünkből és az élet iránti szenvedélyes vágyunkból fakad. Az érzés-, gyógyítás-, szeretet-, alkotás-, jövőformálás-, társadalmi struktúrákon való változtatás -ereje.”
Starhawks: Dreaming the Dark: Magic, Sex and Politics, Cambourakis, 2015
Leslie Mannès - koreográfus és táncos, Thomas Turine - zeneszerző és zenész, valamint Vincent Lemaître - fénytervező, több mint 10 éve aktívak az előadóművészet területén. Közös munkáikban olyan energiák és esztétikák érezhetőek, mint amilyeneket Sharon Eyalnál, vagy legutóbb Arno Schuitemakernél tapasztaltunk. 2020-ban ez a koreográfia nyerte el a „Legjobb táncelőadásnak” járó Maeterlinck díjat, amelyet a belga kritikusok ítélnek oda az évad legkiemelkedőbb előadásának.
Koncepció: Leslie Mannès, Thomas Turine, Vincent Lemaître
Koreográfia: Leslie Mannès
Zeneszerző, élőzene: Thomas Turine
Fénytervező: Vincent Lemaître
Előadók: Leslie Mannès, Mercedes Dassy, Daniel Barkan
Jelmez: Marie Artamonoff
Művészeti tanácsadó: Joëlle Bacchetta
Fotók: Laetitia Bica/Espèces, Hichem Dahes
Forgalmazó: BLOOM Project
3200 Ft
diák: 2600 Ft
//
Forces is a futuristic and immersive ritual in which three female figures take us into a whirlwind of primary, telluric, and technological forces. Like cyborg, warrior, shamans, these women draw on the invisible to make of their bodies, the vector of a vital, collective, emancipatory metamorphosis.
As in Atomic 3001, Leslie Mannès, Thomas Turine and Vincent Lemaître continue to explore the triangular and fusional relationship between body, sound and light to provoke a total sensory experience for the viewer.
FORCES calls onto the irrational to celebrate the power of the living by staging, a constantly changing, permeable body, a body connected to the elements, chaos, joy and community trying to re-appropriate its inner power.
« The inner power is the power coming from under, from the dark, from the earth. The power that comes from our blood, our lifes and our passionate desire for the living. It is the power to feel, to heal, to love, to create, to give shape to our future, to change our social structures.»
Starhawks: Dreaming the Dark: Magic, Sex and Politics, Cambourakis, 2015
Leslie Mannès - choreographer and dancer, Thomas Turine - composer and musician and Vincent Lemaître – lighting designer, have all been active in the field of performing arts for several years. Their respective professional backgrounds have led them to work together on different occasions with the Cie Mossoux-Bonté or the Cie System Failure. Togther they develop a common writing from the body, sound and light as the three foundations of a language to coinvent. Together, they explore a territory of sound movements, luminous sounds and choreographic flashes.
Conception Leslie Mannès, Thomas Turine, Vincent Lemaître
Choreography Leslie Mannès
Original live music Thomas Turine
Light creation Vincent Lemaître
Creation and interpretation Leslie Mannès, Mercedes Dassy, Daniel Barkan
Costume creation Marie Artamonoff
Artistic advisor Joëlle Bacchetta
Photo Laetitia Bica/Espèces, Hichem Dahes
Distribution BLOOM Project

Event Venue

Trafó House, Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál, Budapest, Hungary

Tickets

Sharing is Caring: