Makandra

Thu Jul 01 2021 at 05:00 pm

Tolhuistuin | Amsterdam

Solid Ground Movement
Publisher/HostSolid Ground Movement
Makandra Schuif aan bij Solid Ground Movement in de tuin van Tolhuistuin! De plek waar we met elkaar (makandra) sterk staan, ongeacht onze verschillen in afkomst, geloof, huidskleur of seksuele voorkeur. Ter ere van Keti Koti gaan we deze avond niet alleen nanga makandra (met elkaar) het verleden herdenken, maar ook hoopvol vooruitkijken naar een toekomst zonder enige vorm van slavernij. De avond is verdeeld in 4 tijdsloten met verschillende programma's.
De avond zal starten met een traditionele Heri Heri maaltijd van KIP Republic, vergezeld door de opwepende funky afrobeats van DJ Lovesupreme.

??????????? – ??????? ????????
Danseres Junadry Leocaria met haar aangrijpende stuk ‘Sugar Coated’ je mee terug in de tijd van de slavernij. Een ingrijpende solo waarmee Junadry haar voorouders eert en zonder dit te ‘sugar coaten’ de pijn laat zien waar haar voorouders doorheen zijn gegaan. (Tijdslot 1, 3 & 4)
????????? – ???? & ?????
Groningse hiphop crew Grotesque staat bekend om hun strakke choreografie, diverse hiphop stijlen en theatrale performances. Met Lost & Found visualiseren ze hoe je jezelf kan verliezen, maar met behulp van mensen om je heen weer terugvindt. (Alle tijdsloten)
????? & ?????!
Samen met de jonge talenten van Solid en BOINK! zal choreograaf Henry O’Tawiah een dans maken die in het teken zal staan van de vrijheid en een toekomst zonder enige vorm van slavernij. Zijn jonge dansers behoren tot de toplaag van de fusion danslessen op de woensdagmiddag bij Solid. (Tijdslot 1 t/m 3)

???????? ???????? - ?? ?? ??̀????
Yu di Kòrsou gaat over de Antillen en Juersson. In deze voorstelling deelt hij zijn persoonlijke herinneringen en gaat hij de zoektocht aan naar zijn Antilliaanse roots om te kijken wat het betekent voor hem als persoon en danser. (Tijdslot 2 & 4)

Event Venue & Nearby Stays

Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: