Luisi & Gurre-Lieder | DR Koncerthuset

Sat Sep 03 2022 at 02:00 pm UTC+02:00

DR Koncerthuset | København

DR Symfoniorkestret
Publisher/HostDR Symfoniorkestret
Luisi & Gurre-Lieder | DR Koncerthuset
Advertisement
DR Symfoniorkestret, DR Koncertkoret og Fabio Luisi åbner sæsonen med det senromantiske kæmpeværk Gurre-Lieder af Schönberg. To store kor, fem sangsolister og et stærkt udvidet orkester er på scenen i Koncertsalen til den magiske fortælling om de stærke kræfter, der styrer menneskets gerninger.
En opførelse af Gurre-Lieder kræver det yderste. Mere end 300 medvirkende er på scenen, og derfor kan værket kun opføres i de helt store koncertsale - når alle sejl sættes til. Men Schönberg kan ikke nøjes med mindre i sin storslåede og tryllebindende musik om kong Valdemar, der efter sin død må ride hvileløst rundt om natten.
Teksten til Gurre-Lieder er skrevet af J.P. Jacobsen, den verdensberømte danske digter, der fortæller om kærligheden mellem kong Valdemar og hans elskede Tove. Efter hendes død må Valdemar ride rundt som gespenst i skovene ved Gurre i Nordsjælland, indtil han hver morgen befries af den hellige solopgang.
DR Symfoniorkestret har ikke opført storværket Gurre-Lieder i over 25 år – gå ikke glip af denne begivenhed under ledelse af chefdirigent Fabio Luisi!
Koncerten kan også opleves den 1. september 2022 klokken 19.30.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, København, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: