Luisi & Brahms’ Requiem | DR Koncerthuset

Fri Mar 03 2023 at 07:30 pm UTC+01:00

DR Koncerthuset | København

DR Koncerthuset
Publisher/HostDR Koncerthuset
Luisi & Brahms\u2019 Requiem | DR Koncerthuset
Advertisement
Brahms’ elskede korværk Ein deutsches Requiem er som en varm, musikalsk omfavnelse. Musikkens skønhed er skabt som trøst til alle, der er sorgfulde og bekymrede. Chefdirigent Fabio Luisi forener orkester, sangsolister og DR Koncertkoret i Brahms’ bevægende hyldest til livet.
Brahms’ Requiem er ikke bare hans største værk, men måske også hans mest originale. I stedet for at benytte den sædvanlige latinske rekviem-tekst fra messen for de døde, sammensatte Brahms selv en ny sangtekst på tysk. Derfor ændrede han titlen til ”Et tysk rekviem” – Ein deutsches Requiem.
Musikken er skrevet for kor, orkester og to sangsolister, og lige fra de første takter indhylles man i varme, trøstende og styrkende klange. Det er et værk, der ikke sørger over de døde, men trøster de levende. De smukke linjer i musikken og den dybe velklang er balsam for sjælen – præcis som Brahms ønskede, at Bibelens ord skulle være det.
Chefdirigent Fabio Luisi leder for første gang i DR Koncerthuset en opførelse af Brahms’ mesterværk, og som solister kan man opleve to internationalt anerkendte sangere, sopranen Valentina Farcas og barytonen Simon Keenlyside.
Koncerten kan også opleves den 2. marts 2023 klokken 19.30.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, København, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: