Lavarunokabaree 4.8.

Wed Aug 04 2021 at 06:00 pm to 09:00 pm UTC+03:00

Cirko | Helsinki

Harri Hertell
Publisher/HostHarri Hertell
Lavarunokabaree 4.8. Lavarunokabaree esittelee Suomen kiinnostavimmat esiintyvät runoilijat kahdessa ainutlaatuisessa illassa, joita tähdittävät Elsa Tölli, Kuopus, Susinukke Kosola sekä Ester Nuori Leppä. Kabareen tunnelmaa nostattavista juonnoista sekä iloisesti vinksahtaneista taukomusiikeista vastaa Harri Hertell.
Luvassa on lavan täydeltä runoutta, joka vaatii, kohtaa, etsii, hämmentää ja säihkyy vapautuneena tiukoista normeista. Tervetuloa mukaan lavarunokabareen matkaan, mikäli haluat tietää mitä esittävä runous kiihkeimmillään on!
Harri Hertell
Harri Hertell (s.1985) on helsinkiläinen runoilija, spoken word –artisti, DJ ja kulttuurituottaja (AMK). Hertell on kirjoittanut kuusi runoteosta, joista tuorein Kaikki tunteet sallittuja (Enostone, 2020) sai innostuneen vastaanoton mm. Helsingin Sanomissa. Hertellin viimeaikaiset runot ovat käsitelleet erityisesti vanhemmuutta sekä länsimaisen ihmisen luontosuhdetta. Hertellin runoja on käännetty useille kielille ja hänen tekstejään on julkaistu lukuisissa antologioissa sekä kirjallisuuslehdissä. Hertell on myös julkaissut kolme spoken word -äänitettä sekä useita puhemusiikkisinglejä.
Parhaillaan Hertell tekee aktiivisesti striimikeikkoja ja työstää kolmea eri runokirjaa. Vuonna 2017 Savukeidas julkaisi Hertellin ensimmäisen tietokirjan, Lavaruno-oppaan, joka käsittelee laajasti suomalaista lavarunokulttuuria. Esiintymisten ja luovan työskentelyn ohella Hertell vetää myös lavarunoustyöpajoja, joiden myötä hän on käynyt levittämässä runouden ilosanomaa mm. kouluissa, nuorisotaloilla, kirjastoissa, yritysten virkityspäivissä, polttareissa sekä vankiloissa. Korona-aikana Hertell on myös kirjoittanut tilausrunoja yksityishenkilöille ja yrityksille sekä vetänyt työpajoja etäyhteyksin. Hertell tunnetaan lisäksi Sieravuoren lavarunofestivaalin taiteellisena johtajana.
Ester Nuori Leppä
Ester Nuori Leppä on Helsingissä syntynyt runoilija, muusikko, rap-artisti ja kirjanpainaja, jolla on useita alter egoja.
Hän on monipolvinen trokee, kameleontti, joka luovii kompuroiden tyylilajista toiseen.
Runokabareessa häneltä tullaan näkemään kollaboraatio kaikesta vanhasta ja uudesta, herraties mitä se keksii!
Elsa Tölli
Elsa Tölli on esiintyvä runoilija sekä huikentelija, jolle elämän seikkailut, tärähtänyt glamour ja lava-adrenaliini ovat taiteentekemisen moottoreita. Värikylläisillä keikoillaan Tölli tuo lavalle tunnekuohunsa, anteeksipyytelemättömän läsnäolonsa sekä lennokkaan kirvelevät runopuheensa. Hänen runokokoelmansa Fun Primavera ilmestyi 2020 ja oli historian ensimmäisenä omakustanteena ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailussa sekä Tanssiva Karhu -palkinnon saajaksi. "Runous on todellista yhteiskunnan multaa, josta uusi, vikuroiva ja sanoinkuvaamaton voi versoa eloon!"
Susinukke Kosola
Daniil Kozlov (s. 1991), taiteilijanimeltään Susinukke Kosola on pietarilaissyntyinen, Turussa asuva kirjoittaja ja kirjallisuusalan sekatyöläinen. Häneltä on julkaistu kolme runokirjaa ja yksi genrehybridi, jotka ovat saaneet kriitikoiden suitsutusta, palkintoja ja ehdokkuuksia. Kosola tunnetaan myös runouteen ja yhteiskunnalliseen kirjallisuuteen keskittyvän Kolera-kollektiivi -nimisen kustantamon perustajana ja lavarunoilijana, sekä kansallisen Runografi-hankkeen ideoijana ja vetäjänä. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän toimii lyriikan kirjoittamisen opettajana muun muassa Turun yliopistossa ja työskentelee aktiivisesti alueensa kirjallisella kentällä.
Kuopus
Kuopus on rap- ja spoken word -artisti, joka julkaisi esikoisalbuminsa Luottamus, kuritus + pus elokuussa 2020. Kuopus rimmaa, runoilee, hapuilee ja fantasioi. Fantasioiden keskiöön nousee oma identiteetti, halut sekä kaikkea uhmaavat tyttäret. Lyriikasta ja esiintymisestä vastaa näyttelijä-kirjoittaja Pietu Wikström ja musiikin sävellyksestä ja tuotannosta viulisti-säveltäjä Elias Riipinen.
cirko.fi
Ikäraja: K-18
Ovet avataan tunti ennen esitystä.
Esityksen kesto n. 2 h sis. väliajan.

Event Venue & Nearby Stays

Cirko, Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti, Helsinki, Finland

Tickets

Sharing is Caring:

More Events in Helsinki

Minnan EloAfro
Tue Aug 03 2021 at 06:30 pm Minnan EloAfro

Lehtikuusentie 6, FI-00270 Helsinki, Suomi

23 Book Club - MATING IN CAPTIVITY
Tue Aug 03 2021 at 06:30 pm 23 Book Club - MATING IN CAPTIVITY

Helsinki

Lasse Lucidor - poet & cosmopolitan
Tue Aug 03 2021 at 07:00 pm Lasse Lucidor - poet & cosmopolitan

Vanha kirkko

N\u00e4yttelytreenit
Tue Aug 03 2021 at 07:00 pm Näyttelytreenit

Meilahden Arboretum

VIVIR FLAMENCO Guitar&Dance
Tue Aug 03 2021 at 07:00 pm VIVIR FLAMENCO Guitar&Dance

Café Sonck

Kes\u00e4illan konsertti - \u00c4\u00e4nen voima
Tue Aug 03 2021 at 08:00 pm Kesäillan konsertti - Äänen voima

Järvenpään kirkko

4.8. Maustetyt\u00f6t + Arppa
Wed Aug 04 2021 at 06:30 pm 4.8. Maustetytöt + Arppa

Allas Sea Pool

Jokerit FC - K\u00e4pyl\u00e4 Maanantai
Wed Aug 04 2021 at 07:00 pm Jokerit FC - Käpylä Maanantai

Myllypuron Liikuntapuisto

Us
Wed Aug 04 2021 at 07:00 pm Us

conttibar

Ursus Factory
Wed Aug 04 2021 at 07:00 pm Ursus Factory

Puotilan kartano

Mustasaaren kes\u00e4paratiisi
Thu Aug 05 2021 at 09:30 am Mustasaaren kesäparatiisi

Stadin asukastalo Oulunkylän Seurahuone

Vy\u00f6hyketerapeuttinen raskaushierontakoulutus
Thu Aug 05 2021 at 10:00 am Vyöhyketerapeuttinen raskaushierontakoulutus

Elonaskel

Helsinki is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Helsinki Events