Lav Tie-Dye med Lærke Barfod

Sat Mar 25 2023 at 10:00 am to 02:30 pm

Børnekulturhus Ama'r | Herlev

B\u00f8rnekulturhus Ama'r
Publisher/HostBørnekulturhus Ama'r
Lav Tie-Dye med L\u00e6rke Barfod
Advertisement
Tag en ven, eller far og mor i hånden og vær med på en magisk farveeksplosion af en oplevelse når vi sammen laver Tie-Dye. Her skal vi lege med flydende farver i store baljer og lade os overraske af det uforudsigelige ved at mønsterindfarve tøj og tekstiler.
Der vil både være mulighed for at lave en mulepose, en T-shirt eller et stykke stof som man selv kan gå hjem og hænge op på væggen eller sy noget af. (Hvis du har noget hvidt gammelt tøj eller stof som består af mindst 90% bomulds, er du også velkommen til at tage det med og forsøge dig med at indfarve det med batikteknikker.
Du lærer hvordan man indfarver tekstiler med teknikken batik, også kendt som Tie Dye. Mønster-indfarvningsteknikken Batik stammer oprindeligt fra Asien og Afrika, hvor man brugte teknikken til at lave smukke farvestrålende mønstre på tøj og boligtekstiler.
Teknikken batik går ud på at indfarve hvide eller lysere plantefiber tekstiler, såsom bomuld, viskose og hør, med flydende tekstilfarver. Dette kan gøres på mange forskellige måder, ved at bruge andre materialer til at skabe mønstre, her kommer vi til at arbejde med snor, tråd, træklodser og køkkenelastikker. Du vil få vejledning til hvordan du kan folde, dit tekstil eller tøj, ved at bruge f.eks. træklodser og snor til at binde rundt om tekstilet, for at skabe lige præcis det mønster du har lyst til at designe.
Børnekulturhuset sørger for alle materialer, men du er som sagt velkommen til også selv at medbringe stof og gammelt tøj du gerne vil mønsterindfarve.
Lærke Barfod er tekstil og kostume designer og arbejder primært med tekstile teknikker som væv, strik, broderi og syning til at manipulere og skabe sine egne teksturer, materialer og tekstile værker. Hun arbejder ofte med tekstil som materiale men bruger også andre mere atypiske materialer som plastik, pap, træ og metal som hun finder brugt eller i naturen.
Lørdagsværksted i Børnekulturhuset er drop-in aktiviteter, hvor man betaler ved indgangen til aktiviteten.
Værkstedet er åbent fra kl. 10-14.30 og 'værkstedsføreren' er altid en uddannet kunstner, arkitekt, scenograf eller designer.
Det koster 40 kr. pr. person – man betaler for både børn og voksne, som deltager i værkstedet. Børn skal være ifølge med en voksen.
Vi forventer at voksne tager ansvar for deres børn, mens de er i Børnekulturhuset. Når man er hos os, laver man aktiviteter sammen
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Børnekulturhus Ama'r, Øresundsvej 8B,Copenhagen, Denmark, Herlev, Denmark

Discover more events by tags:

Art in Herlev

Sharing is Caring: