Légy Te is őrangyal!

Fri Dec 03 2021 at 04:00 pm

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum | Budapest

Hagyom\u00e1nyok H\u00e1za
Publisher/HostHagyományok Háza
L\u00e9gy Te is \u0151rangyal!
Advertisement
A Nyitott Műhely negyedik éve szervezi meg „Légy te is őrangyal!” jótékonysági programját. A résztvevők minden évben más-más kézműves technikával készítenek ajándéktárgyakat. Nem is egyet, hanem mindjárt kettőt. Az egyik a készítőnél marad, a másik pedig hosszú útra indul egy kis üzenettel, és megkeresi azt, akinek a legnagyobb szüksége van a segítségre, lelki támogatásra, örömre, bátorításra.
Idén ütőfás és írókázott mézeskalácsot készíthetnek látogatóink. Saját részre, szeretteinknek is sütünk, és adományba is. A felajánlott mézesek gyermekotthonban élő gyerekekhez kerülnek egy üzenőkártya kíséretében.
A Nyitott Műhely varázslatos mézeskalács házikóvá változik a „Mézes angyalok” kiállítás révén. Dávidné Szmelo Judit, Milner Angéla népi iparművészek és Seregély Mirtill mézeskalácskészítő varázslónők segítenek nemes küldetésünk beteljesítésében.
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
? Regisztráció: https://forms.gle/7vrqwUqdTRVktPb38

? Kísérőprogramok:
❄️15:30 - „Mézes angyalok” - mézeskalács seregszemle megnyitó
Az adventi időszakban szívünk jobban nyitott a jóra, a szépre, a mesebeli csodákra. A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye is átváltozik, ünnepi díszbe öltözik mézeskalácsok sokaságával. Dávidné Szmelo Judit, Milner Angéla népi iparművészek és Seregély Mirtill ütőfás mézeskalácskészítő kezdeményezésére Magyarország mézeskalácsosai gyűjtik össze varázslatos írókázott, ütőfás, magos, vagy rátétes mézes süteményeiket és mutatják meg nekünk tudásukat.
❄️19:00 - Kérdezz, én muzsikálok! - zenés tárlatvezetés az Óperencián innen - 25 éves az Iharos Népművészeti Egyesület kiállításában
Mit gondol egy zenész egy kiállított tárgyról, melyik dallam jut az eszébe egyes alkotásoknál? Milyen történet van egy-egy alkotás mögött? Négy zenész - Bán Gyuri furulyás hangszerkészítő, Bács Botond népzenész, Sándor Norbert klarinétművész és Dankó Richárd zeneszerző és zongorista - és egy kézműves alkotó, Ament Éva bútorfestő vezet minket végig az népművészet munkák között. Megszólal népi muzsika, de a komolyzene dallamai is felcsendülnek.

A program csak védettségi igazolvánnyal látogatható!
További információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/oktatas/program/legy-te-orangyal-mezeskalacs-keszito-foglalkozas
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, 1011 Budapest, Fő u 6., Budapest, Hungary, 1011, Budapest, Hungary

Sharing is Caring: