Kulturnatten på Det Kongelige Teater

Fri Oct 15 2021 at 06:00 pm to 10:30 pm

Det Kongelige Teater | Copenhagen

Det Kongelige Teater
Publisher/HostDet Kongelige Teater
Kulturnatten p\u00e5 Det Kongelige Teater
Advertisement
Når mørket falder på, og efterårsferien skydes i gang fredag den 15. oktober 2021, forvandler København sig traditionen tro til et slaraffenland af spændende oplevelser og kulturelle arrangementer. Sidste år var Det Kongelige Teater nødsaget til at afholde Kulturnatten online, men i år kan vi endelig byde alle indenfor igen til en masse særlige aktiviteter for både store og små i Skuespilhuset, Operaen og på Gamle Scene.

Program 2021

SKUESPILHUSET

I Skuespilhuset er der skruet op for dramatikken med David Bowie sange, højtoplæsning og ren teaterimprovisation.

STORE SCENE
Gi’ den gas med David Bowie
Oplev en række af David Bowies mesterlige sange, når skuespillerne fra musikforestillingen Lazarus slår sig løs på Skuespilhusets Store Scene.

MELLEMGULVET
Impro med skuespillere fra ensemblet
Forvent en levende og intuitiv aften, når Det Kongelige Teaters skuespillere kaster sig ud i improvisationens svære kunst. Ikke én forestilling er ens, og du kan som publikum være med til at præge indholdet på scenen. Hvis skuespillerne føler, at en improviseret sang presser sig på, akkompagneres de af en pianist.

LILLE SCENE
Oplæsning fra Brødrene Løvehjerte
Kom og genoplev barndommens glæde og uskyldighed, når de to hovedrolleindehavere fra Brødrene Løvehjerte læser uddrag fra Astrid Lindgrens fantastiske klassiker. Denne form for højtlæsning henvender sig til såvel børn som voksne.

OPERAEN

I Operaen kan du gå på oplevelse backstage, se operastuderende i fuld galop eller få et smugkig på operetten Den glade enke 2.0.

STORE SCENE
Den glade enke 2.0
Kom og oplev et uddrag af Adam Price og Kasper Holtens nye fortolkning af Lehárs operette Den glade enke. Der er garanti for selvironi og et godt grin – og så er det den god vej ind i operaens verden.

TAKKELLOFTET
Oplev morgendagens operastjerner.
Takkelloftet åbner dørene for et unikt møde med Operaakademiets unge talenter, når de fremfører uddrag af en række af de største operaer. I Takkelloftets foyer kan du tage dig en slapper og en bid mad i møbler og rekvisitter, som ellers normalt står på de skrå brædder.

FOYEREN
Gyldne toner og lækkert tøj.
Besøg Operaens foyer, hvor du blandt andet kan nyde Elisabeth Janssons smukke stemme og kapelmusikernes himmelske harpespil eller endda selv springe ud som harpenist for en aften. Du kan også besøge kostumeafdelingens værksted, der denne aften tager deres fascinerende arbejde og flotte kreationer med ud i foyeren.

RUNDVISNINGER
Gå på opdagelse i Operaen.
Tag på eventyr i de 41.000 m2 store operahus og hør alle de gode historier fra bag scenen. Reservation til rundvisninger kan laves på aftenen i foyeren.

GAMLE SCENE

På Gamle Scene kan du opleve et potpourri af skøn ballet og få et indblik i livet på en af Danmarks største scener.

SCENEN
Highlights fra balletten med teatrets dansere. Oplev elever fra Den Kongelige Balletskole, Kompagni B, aspiranter og dansere fra Den Kongelige Ballet opføre uddrag fra nogle af de allerstørste forestillinger.
Konferencier: Mette Bødtcher, Den Kongelige Ballet

BAG SCENEN
Udforsk kulisserne på egen hånd
Følg den afmærkede scenerute og oplev suset i kulissen, når danserne strømmer ind og ud, mens forestillingen opføres på scenen.

SKRÆDDERSALENE
Oplev skræddersalene på egen hånd
Følg den afmærkede skrædderrute, der tager dig igennem teatrets dame- og herreskræddersal. Hør skrædderne fortælle om deres forskellige kreationer og se dem arbejde på helt tæt hånd.

OBS! For at deltage i arrangementerne ved Kulturnatten, herunder også på Det Kongelige Teater, skal du købe et kulturpas. Kulturpasset koster 95 kr. og kan købes her https://shop.kulturnatten.dk/
Man kan ikke købe et kulturpas på Det Kongelige Teater.

Kulturnatten på Det Kongelige Teater kræver ingen tilmelding og foregår i både Skuespilhuset, Operaen og på Gamle Scene.
Sidste indluk til husene er kl. 22:30 på Kulturnatten.


Psst…. Kan du slet ikke vente til Kulturnatten, så kan du se eller gense Det Kongelige Teaters Digitale Kulturnat 2020 her https://kglteater.dk/xtra/bag-scenen/digital-kulturnat-2020?section=38673
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Det Kongelige Teater, 1050 Copenhagen, Denmark, Copenhagen, Denmark

Sharing is Caring: