Kulturális Örökség Napjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sat Sep 18 2021 at 10:00 am

Magyar Nemzeti Múzeum | Budapest

Magyar Nemzeti M\u00fazeum
Publisher/HostMagyar Nemzeti Múzeum
Kultur\u00e1lis \u00d6r\u00f6ks\u00e9g Napjai a Magyar Nemzeti M\u00fazeumban - Mesélő falak - épülettörténeti séta
Időpontok: szeptember 18. 10:00, 12:00
Idő- és térutazás az első magyar múzeum klasszicista épületében: mesélő falak, izgalmas történetek nemcsak az évszázados terekről, hanem a benne megfordult híres történelmi személyekről, a történelemben és a múzeum történetében betöltött szerepükről.
-Luxus istenek – mitológia a Seuso-kincseken
Időpont: szeptember 18. 10:30
Magukat a görög kultúrkör örököseinek mondó rómaiak vallása nagy fordulatot vett a negyedik században a kereszténység térnyerésével. De azelőtt vajon hogyan épülhetett fel ez a bonyolult kapcsolatokkal átszőtt kozmikus rendszer? Milyen szörnyetegeket teremtett az ókori elme és keltett életre az ősi mítoszokban? Milyen istenek emelkedtek ki a római panteonból, és „vésték bele magukat” a színezüstbe? A Seuso – kincs tükröződő felületére pillantva választ kaphatunk ezekre, és további kérdésekre is.
-TOP 10 Történet kiállítás
Időpont: szeptember 18. 14:30
Pillantson bele a magyar történelembe: a koronázási palásttól a rendszerváltoztatásig! fedezzen fel olyan különleges műtárgyakat, mint a valaha Drakula tulajdonában lévő csontnyerget, Mozart clavichordját, a ruhaderekat, amiben Sissit meggyilkolták, Beethoven és Liszt Ferenc zongoráját vagy éppen Szent-Györgyi Albert Nobel díját!
A történelem élővé válik a Magyar Nemzeti Múzeum falai között, ha csatlakozik tárlatvezetőnkhöz. Ismerkedjen meg gyűjteményünk legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában.
- TOP 10 Régészeti kiállítás
Időpont: szeptember 18. 13:00
Az állandó régészeti kiállítás ősi kincsei a régmúlt idők homályába repíti vissza a látogatókat. Mennyire lehetett kiszolgáltatott a természet viszontagságainak a kőkor előembere? Hogyan törte fel az ember a fémek megmunkálásának titkát? Fejtse meg a szkíta aranyszarvasok rejtélyét, ismerje meg a Duna két partját elfoglaló rómaiakat és barbárokat, gyönyörködjön a hunok pusztítása elől elrejtett szilágysomlyói kincsekben, vagy csodálja meg a fél évszázaddal későbbi honfoglalók fémművességét a galgóci tarsolylemez vonásaiban!
-Tárlatvezetés az MNM Málenkij Robot Emlékhelyen
Helyszín: Málenkij Robot Emlékhely, 1097 Budapest, Fék utca 6.
Időpont: szeptember 18. 11:00
A Magyar Nemzeti Múzeum új állandó kiállítóhelye az 1944 végétől a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A kiállításnak otthont adó, Ferencvárosi pályaudvar mellett álló „atombiztos” épület egykor a Magyar Államvasutak légoltalmi óvóhelye és vezetési pontja volt, ma itt található a központi Málenkij Robot Emlékhely.
A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek! (Regisztráció: szeptember 15-ig)
REGISZTRÁCIÓ: https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/kulturalis-orokseg-napjai-magyar-nemzeti-muzeumban-2021-szeptember-18

Event Venue & Nearby Stays

Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeum körút 14-16., Budapest, Hungary

Sharing is Caring: