Koululaisten retkikoulu osa 1

Sat Jul 01 2023 at 10:00 am to 12:00 pm

Kiurulantie 152, FI-55100 Imatra, Suomi | Imatra

LuontoonMetsaan
Publisher/HostLuontoonMetsaan
Advertisement
Tarjoa lapsellesi luontoelämys, joka voi parhaimmillaan sytyttää lapsessasi retkeilyn ja luonnossa liikkumisen kipinän sekä luontosuhteen syvenemisen. Retkikoulu tarjoaa luontoelämyksen lisäksi aimo annoksen oppia retkeilystä ja luonnosta. Se on myös ainoa reitti päästä toteuttamilleni retkikoulun jatko-osien yön yli retkille muiden samanhenkisten kanssa. Koululaisten retkikoulut muodostavat kokonaisuuden, jos haluatte kasvattaa lapsen retkeilyintoa ja -osaamista. Kaikissa lapsille suunnatussa toiminnassa on vahvasti luonto läsnä, luonnon kokeminen sekä erilaiset elämykset, joita luonto tarjoaa. Toiminnassa otetaan huomioon aina myös lasten ikätaso. Kaikki ryhmät toteutuvat pienryhminä (max 4-5 lasta), jotta toiminta on turvallista ja yksilöt huomioivaa.
Koululaisten retkikoulussa ja sen jatko-osassa lapsi oppii luonnossa liikkumista, retkeilytaitoja ja saa upeita kokemuksia. Hän oppii retkeilemään vastuullisesti luontoa kunnioittaen. Hän saa iloita uuden oppimisesta käytännössä, sekä saa itsetunnon kehittymisen kannalta tärkeitä onnistumisen kokemuksia. Lisäksi retkikoulussa toimiminen opettaa lapselle yhteistyötaitoja, ongelmanratkaisutaitoja ja vastuullista toimintaa. Useimmille lapsille se, että pääsee turvallisen aikuisen kanssa (joka ei ole oma vanhempi) kokeilemaan telttailua luonnossa, tekemään ruokaa tulella ja liikkumaan luonnossa, on jo elämys sinänsä, jonka hän muistaa pitkään. Retkikoulut on suunniteltu 7-11 vuotiaille lapsille.
Retkeilykoulun sisältö:
- Retkeilyvaatetus
- Retkeilyvarusteet eri pituisille retkille
- Luonnossa liikkuminen ja jokamiehen oikeudet ja -velvollisuudet
- Kompassiin tutustuminen ja kartan luvun harjoittelua
- Retkeilyn turvallisuus
- Tulentekotaidot ja retkiruoka
- Majoitteet (millaisia majoitteita ja mihin voi leiriytyä)
Retkikoulut tarjoavat turvallisen tavan tutustua luontoon ja retkeilyyn yhdessä turvallisen aikuisen ja samanikäisten lasten kanssa.
Hintaan sisältyy yllä olevan sisällön mukainen käytännönläheinen opetus. Tarkemmat tiedot ja ohjeistus ilmoittautuneille noin viikkoa ennen aloitusta. Tarvittaessa minulta saa lainaksi lisäveloituksesta tarvittavia varusteita, jos sinulla ei ole omia.
Ensimmäisenä osana on retkikoulun perusosa, johon sisältyy em. lisäksi tikkupulla kermavaahdolla ja hillolla sekä kuuma kaakao 3. kerralla, kun harjoitellaan tulentekotaitoja ja retkiruoan valmistusta. Lisäksi osallistujat saavat osallistumistodistuksen retkikoulun suorittamisesta. Perusosan hinta 50 eur sis. alv 24 % (4 x 2 h).
Retkikoulu kokoontuu 1.7., 2.7., 15.7. ja 16.7. klo 10-12 osoitteessa Kiurulantie 152, Imatra. (Jatko-osa 29.-30.7.)
Ilmoittautumiset ja lisätiedot luontoon.metsaan(at)hotmail.com tai sähköisen ajanvarauksen kautta https://nettiaika.fi/luontoonmetsaan
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Kiurulantie 152, FI-55100 Imatra, Suomi, Imatra, Finland

Sharing is Caring: