Koncert - Rued Langgaards danske sange

Fri Dec 02 2022 at 04:30 pm UTC+01:00

Gentofte Kirke | Copenhagen

Gentofte Kirke
Publisher/HostGentofte Kirke
Koncert - Rued Langgaards danske sange
Advertisement
Oplev Rued Langgaards smukke musik, når kirkekorets nyeste sopran Louise McClelland Jacobsen i samarbejde med Kristian Riisager tager dig med til en koncert med alt fra sjove, små og finurlige sange til store Wagner-inspirerede lieder, som byder på store følelser og flotte tekster.
Kristian og Louise har arbejdet med Rued Langgards lieder siden 2020, og da de øvede op til Rued Langgarrd konkurrencen, som de vandt i 2021. I denne forbindelse startede deres duosamarbejde, og ikke mindst grobund for et godt venskab.
Førsteprisen ved konkurrencen førte til at de åbnede Langgaard Festivalen i Ribe i september måned. Koncerten var en stor succes, og vi fik mange rosende ord med på vejen af Langgaard-entusiaster, og til septemper starter de indspilningen af et album med danske sange af Rued Langgaard.
I forbindelse med denne udgivelse, inviterer de til en række koncerter for at prøve repertoiret for et publikum.
Louise fortæller: ” I vores nystartede lied-duo havde vi en helt særlig oplevelse med at lære Rued Langgaards musik at kende. Meget af musikken er ikke indspillet endnu, og det er først for nyligt at Bendt Viinholt har lavet en kritisk-videnskabelig udgivelse af Langgaards værker. I 2016-20 blev bl.a. alle Langgaards sange, orgelpræludier, al klavermusik og kormusik udgivet i 12 bind. Vi kunne derfor gå på opdagelse i universet med stor kunstnerisk frihed, da meget at musikken aldrig har været opført efter Langgaards tid – hvis de nogensinde blev opført. Dette skabte stor begejstring hos os men også en frustration og æresfrygt for fortolkningen af materialet. Vi er nu blevet så bekendt med repertoiret, at vi føler os helt hjemme i sangene. Vi har også fået en stor forståelse for Langgaard som komponist og hans dertilhørende skæve personlighed.”
///
Louise McClelland Jacobsen går på Operaakademiet hos professor Helene Gjerris, og har modtaget coaching af den anerkendte pianist Helmut Deutsch og operasangererne Bo Skovhus, Vivica Genaux og Anne Sofie von Otter samt den velansete professor Jänicke i Hamborg. Louise har de seneste år gjort sig bemærket - hun har bl.a. været solist med DR Symfoniorkestret, Ensemble Storstrøm, Concerto Copenhagen og Jönköpings Sinfonietta, solist i Stabat Mater, sunget Händels Messias og mange lied-koncerter. Derudover har hun vundet priser og modtaget flere legater af fonde for hendes sangevner.
////
Kristian Riisager er for nylig hjemvendt fra Berlin, hvor han siden 2015 har studeret sin bachelor på det prestigefyldte konservatorium “Hanns Eisler”. Fra efteråret 2020 startede han en kandidatuddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Prof. Jens Elvekjær. Kristians musikalske opvækst startede for alvor på Klaverskolen Gradus i Århus, og han har sidenhen spillet koncerter i flere europæiske lande. Kristian er prisvinder ved flere både nationale og internationale konkurrencer.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Gentofte Kirke, Gentoftegade 21,Gentofte, Denmark, Copenhagen , Denmark

Discover more events by tags:

Concerts in Copenhagen

Sharing is Caring:

More Events in Copenhagen

The Producers
Thu Dec 01 2022 at 07:30 pm The Producers

Det Ny Teater

V\u00cd\u00cdK & Stundom @Hotel Cecil, K\u00f8benhavn
Thu Dec 01 2022 at 08:00 pm VÍÍK & Stundom @Hotel Cecil, København

Hotel Cecil

Zeal & Ardor
Thu Dec 01 2022 at 08:00 pm Zeal & Ardor

Pumpehuset, Store Sal

Friday Guided Tours - Fall 2022
Fri Dec 02 2022 at 02:00 pm Friday Guided Tours - Fall 2022

FN Byen København

Guitar & Friends koncert
Fri Dec 02 2022 at 07:00 pm Guitar & Friends koncert

Sankt Augustins Kirke

Victor Lander
Fri Dec 02 2022 at 07:00 pm Victor Lander

The Producers
Fri Dec 02 2022 at 08:00 pm The Producers

Det Ny Teater

Nissepost og jule\u00f8nsker
Sat Dec 03 2022 at 10:00 am Nissepost og juleønsker

Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek

Copenhagen is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Copenhagen Events