Kochanovsky & Symphonie fantastique

Thu Oct 14 2021 at 07:30 pm to 10:30 pm UTC+02:00

DR Koncerthuset | København

DR Symfoniorkestret
Publisher/HostDR Symfoniorkestret
Kochanovsky & Symphonie fantastique Eventyrlige billeder blomstrer frem i fransk musik af Fauré og Berlioz. Sagnet om Pelleas og Melisande har en melankolsk skønhed, mens Berlioz slipper sine mareridt løs i Symphonie Fantastique. Endnu en franskmand, Antoine Tamestit, er solist i Bartóks smukke svanesang, Bratschkoncerten.
DR Symfoniorkestret opfører ved denne koncert to franske musikfortællinger om kærlig-heden. Først sagnet om Pelléas og Melisande, der ikke kan få hinanden. Gabriel Fauré skrev sin bedårende og gribende smukke musik i 1898. Den er særlig berømt for den me-lankolske sats Sicilienne.
Berlioz udstiller i Symphonie Fantastique sine følelser, så man ikke er i tvivl om, at kærligheden gælder liv eller død! Vi følger med i hans drømme og mareridt om den kvinde, han ikke kan få – og ikke kan slippe. Symphonie Fantastique er et fantasifuldt orkesterværk helt i særklasse og en forrygende oplevelse i en koncertsal.
Den tredje franskmand ved denne koncert er Antoine Tamestit, en af verdens førende bratschister. Han er solist i Béla Bartóks Bratschkoncert, som blev Bartóks svanesang. Inciterende og længselsfuld musik, skrevet i slutningen af 2. Verdenskrig, da den store ungarske komponist var i eksil i USA.

Event Venue & Nearby Stays

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, København, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: