Keychange: Talk + Concerts: Robi, Sol Excobar, Iskwē, Juba

Wed Nov 03 2021 at 05:00 pm

Internasjonalen | Oslo

Oslo World
Publisher/HostOslo World
Keychange: Talk + Concerts: Robi, Sol Excobar, Iskw\u0113, Juba
Advertisement
Join us for a takeover of Internasjonalen, dedicated to Keychange, with a focus on equality in the music industry. During this afternoon and evening Oslo World will host a talk, as well as three concerts and DJ sets from international Keychange participants.
17.00 - 18.00: Talk: "Rebels Without a Choice"
18.15 - 18.50: Concert: Sol Escobar (Colombia) + Iskwē (Canada)
19.15- 19.45: Concert: Robi (France)
20.00- 21.30 DJ: Juba (UK)
Free of charge!
Talk: "Rebels Without a Choice":
In some cases disobedience does not spark from a choice, but a necessity, where the only way out is disruptive transformation. Rebellion means re-programming. Rebellion means unlearning. Rebellion means taking the space that you weren't meant to take. From Mali, Portugal and Angola, two artists that have defied the system, challenging the patriarchal narrative that is not only causing inequality, but also gender violence across the globe, meet in conversation.
Speakers:
Ami Yèrèwolo uses hip-hop to denounce injustices and is committed to the place of women in urban cultures.
Pongo is one of the foremost kuduro artists in the world and among the biggest talents on the Portuguese music scene.
18.00- 21.30: Concerts and DJ-sets:
Sol Escobar (Colombia /Spain)
Med sin første utgivelse, Escopión de Primavera fra 1999, havnet Sol på toppen av radiolister i Colombia. Etter det kom Astros og Anasol, som ble sluppet i Mexico og USA. Ved siden av musikkarrieren spilte Escobar også i en colombiansk såpeopera og ulike musikaler. Alle disse aktivitetene har vært med på å forme hennes fjerde album, La Dama Oscura, hvor hun har skrevet og produsert alt. Etter det er det blitt samarbeid med artister som Manuel García og Monsieur Shwill, i tillegg til konserter på festivaler i Spania, Colombia, Sverige og USA.
Robi (France)
Robi er ikke nødvendgvis en artist som bryr seg så mye om tidsånden. Hun lytter til sitt eget instinkt og lager musikk som nådeløst utforsker hennes egne svakheter, nakne sannheter formidlet med en klarhet som tvinger lytteren til å se seg selv i speilet. Etter den kritikerroste debut-EPen L'hiver et la joie i 2013 sammenlignet kritikere hennes med Joy Division, Portishead, Bashung og Barbara. Tre år senere kom Traverse ut, der har hun gått videre, lydlandskapene er mer elektroniske, og drar tydeligere veksler på en oppvekst i Afrika, New Caledonia og Réunion.
JUBA (UK)
JUBA har bygd seg opp et rykte som en begavet og djerv DJ som formidler musikk fra Afrika og den afrikanske diasporaen. Med bakgrunn fra det nigerianske miljøet i Storbritannia, har hun brukt virket sitt til å si noe om sin afrikanske arv, som hun sømløst mikser med musikalske uttrykk fra UK, i tillegg til ting hun har plukket opp på reiser i Europa og Latin-Amerika. Hun er et kjent navn på den Berlinbaserte radiokanalen Cashmere Radio, sentralt medlem av Londons Boko! Boko!-kollektiv og hun har regissert “Assurance”, en dokumentar som følger kvinnelige DJer i Lagos.
iskwē (Canada)
iskwē er en artist og kreatør som bruker musikk, bevegelse, bilder, poesi og prosa i arbeidet sitt. Hennes selvtitulerte elektropopdebut kom i 2013, og i 2017 fulgte hun opp med The Flight Within, som ble nominert til Juno- og Polarisprisen. Hennes nye album, acākosīk, inkorporerer postrock og industrial i uttrykket. Så godt som hver eneste låt inneholder elementer fra urfolkmusikk, som lar lytteren oppleve det vakre potensialet i artistens bakgrunn. Musikk blander seg med dans og multimedia i en totalopplevelse som tar sikte på å bringe folk nærmere hverandre.
In collaboration with Keychange, Balansekunst, Music Norway.
Oslo Worlds collaboration with Keychange would not be the same without the support from Talent Norge and Norsk Tipping.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Internasjonalen, Youngstorget 2, 0181 Oslo, Norway, Oslo, Norway

Sharing is Caring: