Kenneth Ishak / BLÅ

Fri Dec 10 2021 at 08:00 pm

BLÅ | Oslo

BL\u00c5
Publisher/HostBLÅ
Kenneth Ishak \/ BL\u00c5
Advertisement
KENNETH ISHAK - NATIVE TONGUE
Lars Horntvedt
Erland Dahlen
Ryan Mcphun
Mattias Krohn Nielsen
+ FLTY BRGR GRL
fredag 10.desember 2021 | 20:00 | 250kr | id:20
Native Tongue er det nye albumet til musiker og produsent Kenneth Ishak ute 5 november.
Albumet er hans femte soloalbumet, og det første siden 2011s Kenneth Ishak & The Freedom Machines.
Siden den gang har Ishak holdt seg opptatt som produsent og som frontfigur i bandet Beezewax, som han var med å starte som tenåring, prosjektet Heyerdahl og litteratur og musikkduoen Universet med forfatter Bård Torgersen. Han har en lang karriere som artist der han sjelden har tatt noen opphold. Det har vært kontinuerlig med turnéer rundt i verden som har bragt ham til scener i alt fra Brasil til Japan, og med en samlet diskografi femten album, der Native Tongue vil bli det sekstende.
Selv om Ishak har markert seg som en tydelig produsent de siste årene, med samarbeid med artister som Kaja Gunnufsen, Signe Marie Rustad og Verdensrommet ville han at noen andre enn ham selv skulle sitte i produsentstolen. Valget falt på Jaga Jazzists Lars Horntveth.
– Jeg har lenge fulgt med på hva Lars har drevet med og lurt på hvordan et samarbeid ville være med han. Vi hadde noen fuktige kvelder hvor vi snakket om hvordan vi ville jobbe, hvilke tidsepoker, hvem vi burde ha med osv. Vi ville gjøre mye av albumet live og da ville både jeg og Lars ha han på Pedal steel i kontrollrommet. Det funket veldig bra. Han spilte med og synset om takes og uttrykk i kontrollrommet og alle hadde full tillit til ham, og han til oss, forteller Ishak.

For å fange den visjonen Ishak hadde for albumet og få den rette livevibben rekrutterte han noen av sine favorittmusikere i Norge; Erlend Dahlen (trommer og perkusjon), Ådne Meisfjord (synth), Mattias Krohn Nielsen (gitarer og tangenter) og eksil-amerikaneren Ryan McPhun (bass). Sistnevnte, bedre kjent som Ruby Suns, ble også valgt ut til å mikse album til slutt.


www.blaaoslo.no
www.ticketmaster.no
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

BLÅ, Brenneriveien 9C, Oslo, Norway

Tickets

Discover more events by tags:

Art in OsloMusic in OsloEntertainment in Oslo

Sharing is Caring: