Keep in Mind Festival 2023

Fri Jun 16 2023 at 06:00 pm to Sun Jun 18 2023 at 05:00 am

Ljubljana, Metelkova | Ljubljana

Keep in Mind Festival
Publisher/HostKeep in Mind Festival
Keep in Mind Festival 2023
Advertisement
?️ Festivalska vstopnica (25.00€)
Mojekarte: https://bit.ly/KIM23-tickets
On-Parole: https://bit.ly/OP-KIM-2023-tickets
Olaii: https://bit.ly/Olaii-KIM-2023-tickets
?️ Dnevna vstopnica (15.00€)
https://bit.ly/KIM_Petek16_6_23
https://bit.ly/KIM_Sobota_17_6_23
?️ Vstopnica Gromka (10.00€)
Na vratih dogodka
Z veseljem sporočamo, da se festival Keep in Mind letos vrača z drugo izvedbo, ki bo potekala 16. in 17. junija na Metelkovi! Dvodnevni dogodek bo postregel s skrbno destilirano zasedbo mednarodnih gostov ter najzanimivejših izvajalcev z lokalne in regionalne scene.
Obiskovalci festivala bodo lahko na različnih prizoriščih zgodovinske Metelkove uživali v pestri paleti elektronske klubske glasbe. Nekdanja vojašnica, ki je v devetdesetih postala center ljubljanske urbane kulture, je vsekakor najprimernejše mesto za praznovanje ustvarjalnosti in raznolikosti sodobne elektronske scene. Keep in Mind tudi tokrat ponuja širok nabor raznolike, energične in eksperimentalne elektronske glasbe, od umazanega electra s pridihom punka in eklektičnih breakov do mišičastega jungla ter pulzirajočih techno ritmov. Prva imena, ki jih razkrivamo so:
_____________________________________________________________________________________________________
▘PEDER MANNERFELT (Live! / SE)
https://ra.co/dj/pedermannerfelt
https://soundcloud.com/the-subliminal-kid
https://www.youtube.com/channel/UC1Yqm-gBRK7Jipk-WQnZNew
Od obtolčenih kotov do intenzivne telesnosti - Mannerfeltov oseben pogled na techno zahteva veliko pozornosti in razmisleka. Kljub že več kot 10-letnemu delovanju in raznovrstnemu pristopu h glasbi so njegova aktualna raziskovanja na področju eksperimentalne plesne glasbe še zmeraj plodna in nepredvidljiva. Z uporabo subtilnih rekvizitov in osupljivo vizualno spremljavo Mannerfeltovi nastopi v živo prinesejo neposrednost njegove umetnosti v središče vaših malih možganov.
_____________________________________________________________________________________________________
▘CLIENT_03
(Astrophonica, Cultivated Electronics / UK)
https://ra.co/dj/client_03
https://soundcloud.com/client_03
https://client03.bandcamp.com
https://www.facebook.com/client03
Skrivnostni britanski producent je v zadnjih treh letih dodobra pregnetel bradato electro izročilo z več poglavji bogate angleške plesne elektronike. Hipnotične in rejverske electro zanke so ga navkljub anonimnosti pripeljale na lineupe londonskega Fabrica in berlinskega Tresorja kot eno najbolj svežih imen na sceni.
_____________________________________________________________________________________________________
▘L.F.T.
(Mannequin Records, Osaré Editions, Neoprimitive / DE)
https://ra.co/dj/lft
https://soundcloud.com/lfttrax
https://www.facebook.com/lfthamburg
Love, Fist, Tears. Primerno ime za producenta, ki tako kot Helena Hauff pred desetimi leti, postaja eno glavnih imen z močnim avtorskim zvokom na brbotajočem križišču EBM, electro in wave godb. Rezident kultnega hamburškega Golden Pudla redno vrti s Heleno, žge v živo na mašinerijo in vokoder ali pa nalaga umazane electro plate na butičnih darkerskih festivalih kot je grški CHAOS, v rezimeju pa seveda ne manjkata niti KHIDI in Tresor.
_____________________________________________________________________________________________________
▘DEFT
(20/20 LDN, B4 Music, Space Hardware / UK)
https://ra.co/dj/deft
https://soundcloud.com/deft
https://deftldn.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/43qPWPlDL5noyuCJKPKm6N
Distopični basovski producent, oblikovalec zvoka in DJ iz Croydona že skoraj desetletje premika žanrske omejitve in plesišča. Njegove komade vrti prav tako bogata paleta predvsem britanskih eminenc kot so Gilles Peterson, B.Traits, Mark Pritchard, in Om Unit.
_____________________________________________________________________________________________________
+ SUPPORT:
198319831983
Akaj
Aldo Ivancic
Babilonska
BLN
Borka
Douchean
Dvidevat
Fujita Pinnacle
Kathron
Lara
Lavka
Miquel Dangla (Live!)
Nice Trick
Nitz
N/obe
Nulla
Raketa
Schrauff
Softskinson
Spooky M
Sunneh
Terranigma (Live!)
Tritch
Zarkoff (Live!)
Zorkow
@ Channel Zero Cosmic Lights by TW
@ Gala Hala Lights by Filip Skale
_____________________________________________________________________________________________________
Festival Keep in Mind, plod sodelovanja izkušenih akterjev ljubljanske klubske scene, si prizadeva na enem mestu zbrati najzanimivejša imena sodobne elektronske glasbe mednarodnega in lokalnega/regionalnega ranga ter s skrbnim kuriranjem in žanrsko raznolikostjo navdihovati tako klubsko občinstvo kot ustvarjalce. Njegov namen je Ljubljani zagotoviti vsakoletno praznovanje njene plodne elektronske glasbene scene z najboljšimi mednarodnimi izvajalci in domačimi talenti. Festival si prizadeva tudi za prijazno in vključujoče vzdušje, v katerem lahko ljubitelji glasbe vseh ozadij in preferenc uživajo v vrhunskih nastopih na najboljših prizoriščih nočnega življenja v mestu.
Označite si koledarje in se pripravite na divji vikend na Metelkovi junija letos! Od vrta Gala Hale do najtemnejše klubske kleti v mestu je festival Keep in Mind idealna priložnost za vse, ki želijo doživeti raznolikost moderne elektronske klubske glasbe in živahno, dinamično festivalsko vzdušje v edinstvenem okolju enega najpomembnejših žarišč alternativne kulture v regiji. Se vidimo tam!
_____________________________________________________________________________________________________
ENG:
We're excited to announce that Keep in Mind Festival is returning for its second edition this year, taking place on June 16-17th at Metelkova City! The two-day event aims to please with a finely distilled lineup of genre-defining international artists alongside the most exciting acts from the local and regional scenes.
Festival-goers will have the opportunity to experience a diverse range of leading-edge electronic acts performing at various venues across historic Metelkova City. The former army barracks turned into Ljubljana’s premiere urban culture spot is the perfect place to celebrate the creativity and diversity of contemporary electronic music. From gritty punk-flavored electro and soulful breaks to massive jungle rhythms and pulsating techno beats, Keep in Mind Festival is a celebration of diverse, energetic and experimental electronic music.
A collaboration of seasoned acteurs from Ljubljana’s club scene, Keep in Mind seeks to gather the most exciting alternative electronic music acts of both international and local/regional stature in an effort to inspire audiences and artists through meticulous curation and genre diversity. Its intent is to provide Ljubljana with an annual celebration of its fertile electronic music scene featuring the finest international acts and shining the spotlight on homegrown talent. The festival is also committed to fostering a welcoming and inclusive atmosphere, where music fans of all backgrounds and preferences can enjoy inspirational performances and dance the night away at some of the city's best nightlife spots.
Mark your calendars and get ready for an unforgettable weekend at Metelkova this June! From the outdoor stages to the city’s darkest club venue, Keep in Mind Festival is the perfect destination for anyone looking to experience diverse flavors of cutting-edge electronic music and a vibrant, dynamic festival atmosphere in the unique setting of one of the region’s most important alternative culture hotspots. We can't wait to see you there!
?️ Festival Ticket (25.00€)
https://bit.ly/KIM23-tickets
https://bit.ly/OP-KIM-2023-tickets
https://bit.ly/Olaii-KIM-2023-tickets
?️ Daily Ticket (15.00€)
https://bit.ly/KIM_Petek16_6_23
https://bit.ly/KIM_Sobota_17_6_23
Note: You can also buy them at Petrol, OMW stations as well as all Trafika / Kiosk stations.
?️ Gromka only ticket (10.00€)
At the door
Festival podpira Mestna Občina Ljubljana Oddelek za kulturo
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Ljubljana, Metelkova, Slovenia

Tickets

Sharing is Caring: