Katuvalokuvauskierros Jaana Rinteen kanssa

Tue Jul 27 2021 at 05:30 pm to 07:30 pm UTC+03:00

Mikonkatu 1, FI-00100 Helsinki, Suomi | Helsinki

Publisher/HostSuomen valokuvataiteen museo
Katuvalokuvauskierrokset muodostavat tapahtumasarjan, jonka tarkoitus on jakaa katuvalokuvauksen saloja, opettaa havaitsemaan usein huomaamattomiksi jääviä asioita ja vangitsemaan todellista katuelämää. Suomen valokuvataiteen museon järjestämiä kierroksia vetävät katuvalokuvaajat ja urbaanista maisemasta inspiroituvat taiteilijat, jotka jakavat näkemyksensä ja parhaat vinkkinsä – Kasperi Kropsu, Naser Bayat ja Ignacio Pérez Pérez, Jaana Rinne, Jari Pulkkinen sekä Lorenzo ’SerraGlia’ Servi.

Jaana Rinteen kierroksella tarkastelemme naisen katsetta katuvalokuvauksessa, feminististä näkökulmaa usein miehisellä alalla. Naiset ovat valokuvanneet kaduilla siitä saakka, kun siitä tuli suosittua 1800-luvulla, mutta heitä ei ole usein nostettu valokeilaan. Onko valokuvauksessa feminististä näkökulmaa? Mitä se voisi tarkoittaa? Eroavatko kohteet, teemat ja katse paljonkin miehisistä vastineistaan? Jaana Rinne kertoo omista prosesseistaan ja vie osallistujat lempikatuvalokuvauspaikoilleen. Osallistujat käyttävät omia kuvausvälineitään ja oppivat uusia näkemisen tapoja.

Jaana Rinne on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja valokuvaaja. Helsingin Sanomien vakituinen avustaja kirjoittaa vähemmistöistä, trendeistä ja tyylistä. Samat asiat kiinnostavat häntä myös katukuvaajana. Rinne tunnetaan myös leikkisän feministisistä rock- sanoituksista.
“Kun aloin valokuvata vuonna 2016 kukaan ei puhunut katukuvauksesta. Lähdin kadulle, koska työmatkat Euroopan kauneimpiin paikkoihin olivat saaneet Helsingin näyttämään rumalta. Haastoin itseni löytämään kotikaupungin katujen kauneuden. Se osoittautui paitsi helpoksi myös hauskaksi ajanvietteeksi, koska huomasin, että kameralla pystyi maalaamaan samoin kuin liiduilla ja vesiväreillä. Löysin ensimmäiseksi värit, muodot ja ohikiitävät hetket. Sen jälkeen helsinkiläiset.
Kuvaan paljon alle 18-vuotiaita nuoria, ja minua kiinnostaa erityisesti se millaisina tytöt haluaisivat nähdä itsensä valokuvissa. Katukuvaukseen on alkanut sekoittua dokumentaarista kuvaa, koska juttelen usein kuvattavien kanssa ja ohjaan heitä. Näin syntyvät muutaman minuutin katumuotokuvat, katutyyli – kuvat ja heijastus – omakuvat.
Olen nainen ja minulla on naisen katse, mutta taiteilijan katseella ei ole sukupuolta. Haluan kuitenkin murtaa kliseistä tapaa kuvata naisia. Valokuvaaminen on minulle intohimo, siksi vietän joka päivä tunteja kaduilla. Minulla on monia kuvaamiseen liittyviä hulluja addiktioita eli pakkomielteitä - esimerkiksi Punainen ei ole kuollut ja Olen jokainen tyttö jonka valokuvaan.”

Jaana Rinne Instagramissa www.instagram.com/a_passanger/

Kierros kestää yhteensä noin kaksi tuntia. Mukaan tarvitset oman laitteen (kamera tai puhelin) ja säänmukaiset vaatteet. Jokaiselle kierrokselle mahtuu kymmenen henkilöä, ja noudatamme turvavälejä. Tapahtuma on suomenkielinen.
Osallistujia kehotetaan jakamaan kuviaan kävelyn aikana Instagramissa tunnisteella #valokuvamuseophotowalk

Mukaan päässeille lähetämme vahvistuksen ja lisätiedot kierroksesta sähköpostitse. (Huom! Tarkistathan roskapostilaatikon!)
Ostettuja lippuja ei voi palauttaa. Jos et voi osallistua kierrokselle, voit antaa lippusi jollekulle, joka haluaa osallistua Katuvalokuvauskierrokselle.
Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita: www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/museoinfo/turvallisemman-tilan-periaatteet

Kuva: Jaana Rinne

Event Venue & Nearby Stays

Mikonkatu 1, FI-00100 Helsinki, Suomi, Helsinki, Finland

Tickets

EUR 15

Sharing is Caring:

More Events in Helsinki

T\u00e4ydennyskoulutus\/ Muotokoulutus\/ Extreme Forms
Tue Jul 27 2021 at 10:00 am Täydennyskoulutus/ Muotokoulutus/ Extreme Forms

Kynsiakatemia Magnifique

Hiljaiset Salit - Ilja Repin Ateneumissa
Tue Jul 27 2021 at 06:00 pm Hiljaiset Salit - Ilja Repin Ateneumissa

Ateneum

Vangituksi Jeesuksen t\u00e4hden
Tue Jul 27 2021 at 06:15 pm Vangituksi Jeesuksen tähden

Radio Patmos

Olavi Uusivirta (soolo) \/ Tavastia-klubi
Tue Jul 27 2021 at 07:00 pm Olavi Uusivirta (soolo) / Tavastia-klubi

TAVASTIA-klubi

Olavi Uusivirta (soolo) \/ Tavastia-klubi
Tue Jul 27 2021 at 07:00 pm Olavi Uusivirta (soolo) / Tavastia-klubi

TAVASTIA-klubi

Olavi Uusivirta (soolo) \/ Tavastia-klubi 2021
Tue Jul 27 2021 at 07:00 pm Olavi Uusivirta (soolo) / Tavastia-klubi 2021

TAVASTIA-klubi

Naisten edustus LPS-I-HK
Tue Jul 27 2021 at 07:30 pm Naisten edustus LPS-I-HK

Laajasalon Liikuntapuisto

Helsinki is Happening!

Never miss your favorite happenings again!

Explore Helsinki Events