København: Islands homohovedstad? – foredrag på Nordatlantiske Regnbuedage

Thu Aug 19 2021 at 05:00 pm to 06:00 pm

Nordatlantens Brygge | Copenhagen

Nordatlantens Brygge
Publisher/HostNordatlantens Brygge
K\u00f8benhavn: Islands homohovedstad? \u2013 foredrag p\u00e5 Nordatlantiske Regnbuedage I midten og slutningen af det 20. årh. forlod mange bøsser, lesbiske og andre queer-mennesker Island. Foredrag ved Ásta Kristín Benediktsdóttir på Nordatlantiske Regnbuedage: nordatlantens.dk/regnbuedage


HEARTSTONE
Den islandske LGBTIQ-bevægelse har i mange henseender været succesfuld i de senere år og gennemgået betydelige forandringer siden 1970’erne. I midten og slutningen af det 20. århundrede var der derimod mange bøsser, lesbiske og andre queer-mennesker, der forlod Island på grund af homofobi, snæversyn og forskellige begrænsninger, der relaterer til Islands lave befolkningstal, og flyttede til storbyer på det europæiske fastland eller i USA.
I dette foredrag vil Ásta Kristín Benediktsdóttir diskutere fortællingen om ”Den store flugt” med særlig fokus på København og de forskellige roller, som Islands tidligere hovedstad har spillet i "seksuelle flygtninges" liv. Hvorfor rejste de, og hvad fandt de?
Ásta Kristín Benediktsdóttir
Ásta Kristín Benediktsdóttir er postdoc i islandsk samtidslitteratur ved Islands Universitet. Blandt hendes primære forskningsområder er queer-litteratur og -historie, og hun er tidligere Parade Manager ved Reykjavik Pride.
NB. Foredraget er på engelsk og varer 60 min (inkl. spørgetid).
Arrangementet præsenteres i samarbejde med Islands ambassade og indgår i Nordatlantiske Regnbuedage. Læs mere på nordatlantens.dk/regnbuedage

Billetsalg: https://billetto.dk/e/kobenhavn-islands-homohovedstad-foredrag-pa-regnbuedage-billetter-540668

COPENHAGEN 2021
Nordatlantiske Regnbuedage 2021 præsenteres i samarbejde med Islands Ambassade, Grønlands Repræsentation, Humanity in Action samt Awake Consulting og i partnerskab med Copenhagen 2021 - WorldPride og EuroGames.
#YouAreIncluded
#nordatlantiskeregnbuedage
nordatlantens.dk/regnbuedage
Vi ses på Nordatlantens Brygge.

Event Venue & Nearby Stays

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, Copenhagen, Denmark

Tickets

DKK 53.37 to DKK 69.49

Discover more events by tags:

Festivals in Copenhagen

Sharing is Caring: