Josquin des Prez - 500 år - DR Koncerthuset

Fri Sep 24 2021 at 07:30 pm to 10:30 pm UTC+02:00

DR Koncerthuset | København

DR Koncerthuset
Publisher/HostDR Koncerthuset
Josquin des Prez - 500 \u00e5r - DR Koncerthuset Musikalsk verdensnavn, pavens favorit og forbillede i mange generationer: Renæssancemesteren Josquin des Prez var den første komponist i historien, som blev berømt for sine udsøgte korværker. DR Vokalensemblet markerer 500-året for mesterens død sammen med den engelske kordirigent Peter Phillips.
Forestil dig at få adgang til det Sixtinske Kapel omkring år 1500. Paven har udvalgt de mest udsøgte stemmer til kapellets kor, og under hvælvingerne strømmer tonerne fra tidens mest feterede komponister.
Maleren Michelangelo er i gang med at udsmykke kapellets loft, som skal blive et af historiens mest ikoniske kunstværker. Men i kirkerummet er der er én, der er mere berømt end ham. Josquin des Prez er komponist og sanger i pavens kapel, og han er en af de første komponister i historien, som får stjernestatus i musikkredse over hele verden.
Gennem det meste af sit liv var des Prez en af de mest beundrede og efterspurgte komponister, og hans musik fik en enorm betydning for eftertiden – ja, flere har kaldt ham for ’renæssancens Beethoven’, fordi hans musik var så epokegørende, at den kom til at præge og inspirere mange generationer af komponister efter hans død.
Ved denne koncert hylder DR Vokalensemblet den store mester med nogle af hans smukkeste værker, bl.a. hans mest kendte motet Ave Maria og den bemærkelsesværdige messe Missa De beata virgine – et værk, som stadig beundres, diskuteres og citeres i dag.
Den engelske kordirigent Peter Philips dirigerer for første gang DR Vokalensemblet ved denne koncert. Han har netop vundet en BBC Music Magazine Recording of the Year Award for sin indspilning af Josquins musik med sit engelske kor, de anerkendte Tallis Scholars.
Josquin des Prez (ca. 1440-1521):
Missa De beata virgine
Ave Maria
Illibata dei virgo
Nymphes des bois (Beklagelse over Ockeghems død)
Nicolas Gombert (ca.1495-ca.1560): Musae Jovis (Beklagelse over Josquins død)
DRVE/Peter Phillips (dirigent)

Event Venue & Nearby Stays

DR Koncerthuset, Ørestads Boulevard 13, København, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: