Jack presenterer #4: Gruppekritikken / The Group Crit + samtale

Tue Apr 11 2023 at 06:45 pm

VEGA SCENE | Oslo

Filmbyr\u00e5et Jack
Publisher/HostFilmbyrået Jack
Jack presenterer #4: Gruppekritikken \/ The Group Crit + samtale
Advertisement
Gruppekritikken er en sylskarp, vittig og overskridende film som utfordrer tradisjonell filmproduksjon. Møt filmskaper Sille Storihle i samtale med Mike Sperlinger, kurator og professor ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) etter filmen. Billetter i salg nå!
............
The Group Crit is a cinematic experiment, a witty investigation into group criticism as a way of teaching art and film. Meet filmmaker Sille Storihle in conversation with curator and professor Mike Sperlinger (KHiO / Prisms) at the screening. Tickets available!
Read more: https://cphdox.dk/film/the-group-crit/
...........
Visningsserien Jack presenterer #¤ 2023 er viet Gruppekritikken, et pedagogisk og filmatisk eksperiment, og en humoristisk undersøkelse av gruppekritikk som undervisningsform.
Gruppekritikk er en del av undervisningen ved mange film- og kunstskoler, og skjer ved at studenter får tilbakemelding fra en gruppe medstudenter og undervisere på et arbeid de har lagt fram. I filmen utforskes denne undervisningsformen gjennom en laiv, et levende rollespill, designet av Storihle hvor spillerne var studenter ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole. De handlet med utgangspunkt i skrevne karakter, og alt er filmet av studenter «i karakter».
Les mer her: https://www.sillestorihle.com
OM FILMSKAPEREN
Sille Storihle er en kunstner som arbeider med bevegelige bilder og tekst, hvis verk er vist ved museer og gallerier i Norge og internasjonalt. Storihle er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og CalArts i Los Angeles. De har undervist ved flere utdanningsinstitusjoner og har siden 2016 vært universitetslektor ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole i Kabelvåg. Storihle er styremedlem i OCA (Office of Contemporary Art Norway) og del av Atelier Kunstnerforbundet. Fra 2012 til 2020 drev de den queer-feministiske plattformen FRANK sammen med Liv Bugge.
MEDVIRKENDE STUDENTER
Emilie Aagensen, Arjun David Acharya, Ingeborg Augunset, David Haugaard Bohl Andersen, Lise Ulvedahl Carlsen, Rebekka Christophersen, Emil Engesnes Bråthen, Gustav Oliver Gunvaldsen, Ali Jabaly, Thomas Lafuente, Haakon Midtsundstad, Simen Anthony Samuelsen, Sanjey Sureshkumar, Amalie Magdalena With Vedelsby og Ellen Vikström.
OM JACK PRESENTERER
Jack presenterer er en månedlig visningsrekke på Vega Scene i regi av Filmbyrået Jack, der målet er å løfte fram uttrykk i skjæringspunktet mellom kunst og film. Programmet våren 2023 er satt sammen av Filmbyrået Jacks programråd, bestående av Mariken Halle, Thomas Østbye og Cato Fossum. Serien er realisert med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord og Kulturrådet.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

VEGA SCENE, Hausmannsgate 28,Oslo, Norway, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: