ITAMAR BOROCHOV (IL)

Fri Sep 29 2023 at 08:30 pm

Paradox Tilburg | Tilburg

Paradox Tilburg
Publisher/HostParadox Tilburg
ITAMAR BOROCHOV (IL)
Advertisement
De in Israël geboren en in Brooklyn gevestigde trompettist Itamar Borochov is een echte jazzvernieuwer. In een zoektocht naar zijn roots − Borochov stamt af van een muzikale familie uit Afghanistan − laat hij een betoverende muzikale kosmos zien die deeltjes bevat uit New York, het moderne Israël en het oude Bukhara in Oezbekistan. Na sterke albums als Boomerang en Blue Nights die alom geprezen werden, verschijnt dit najaar Borochovs nieuwe album Arba op het platenlabel Greenleaf Music van de New Yorkse trompettist Dave Douglas.
Borochov groeide op in een muzikaal gezin in de plaats Jaffa, een smeltkroes van Joodse, Arabische en Christelijke culturen. Zijn muzikale invloeden zijn al even divers, van Edith Piaf tot Weather Report en van Prince tot Nusrat Fatah Ali Khan. In zijn volle trompetklank is te horen dat hij goed naar zangers heeft geluisterd. Maar de basis blijft de muziek uit zijn jeugd, uit de synagoge, waar hij heilige klanken absorbeerde op basis van Arabische toonladders, en waar hij zich voedde met de eeuwenoude Joodse traditie. Zoals John Coltrane en Lee Morgan ooit teruggrepen naar de gospel vanuit de jazz, zo voelt Itamar zich aangetrokken tot de eeuwenoude Sefardische spirituele traditie.
'This synergetic quest is accomplished with great integrity, demonstrating in-depth knowledge only possible from one who has experienced these traditions firsthand.' Jazz Magazine
Itamar Borochov trompet, Rob Clearfield piano, Luca Fattorini contrabas, Amir Bar Akiva drums
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Paradox Tilburg, Telegraafstraat 62,Tilburg, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: