Indie in Town x Kriterion

Sat Mar 12 2022 at 07:00 pm to 11:45 pm

Filmtheater Kriterion | Amsterdam

Indie In Town
Publisher/HostIndie In Town
Indie in Town x Kriterion
Advertisement
Na de lange corona-stilte is Indie in Town terug, deze editie uitgebreider dan ooit!
In samenwerking met filmtheater Kriterion zetten we de nacht van 4 december compleet in het teken van ontdekken. We belichten de tofste kunstenaars die het experiment opzoeken. En deze editie leggen we deze focus niet alleen op muziek. Naast het ontdekken van opkomende indie-acts in het majestueuze gebouw van Kriterion zie je short films van jonge onafhankelijke filmmakers in de filmzalen, openen we kunstexposities en draait een DJ achteraf een dansbare set.
Deuren: 20:30
Eindtijd: 03:00
De line-up:
- Bands:
1. 45CIDBABIES
Het Amsterdamse collectief ​45ACIDBABIES​ bestaat uit vier verschillende persoonlijkheden die zich op een explosieve manier toch creatief samen door een deur weten te persen. De band trekt de slagvaardig je aandacht met licht-ontvlambare, grensverleggende liveshows, waarbij elementen van hiphop, dance punk, garagerock en pop op slimme en originele manieren doorschemeren. Deze gedurfde, allesomvattende aanpak gaat gepaard met bizarre visuele beelden en rekwisieten.
2. Kieff
Het postpunkkwartet KIEFF combineert hun liefde voor bijzondere harmonieën en ongewone melodieën om uitbundige en felle liedjes te creëren. Strakke gitaarpartijen en indringende ritmes, hun aanpak is meestal tot de nok toe gevuld met weelderige ideeën en vrolijke melodieën om de onnavolgbare composities af te ronden.
3. Stella
De Amsterdamse soft grunge band Stella sleept je mee door haar wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachtes. Sobere popliedjes met een donker randje en doelgerichte zanglijnen die doen herinneren aan de 90's. Met inspiraties als Big Thief, Pj Harvey en No Doubt.
4. To be announced
5. To be announced
- DJ:
Young Wolf
Verdiept in de synergie van gitaren en electronica, noemt Ronald van Berkel zichzelf Young Wolf. Wat begon als tussen act als concert DJ, evolueert langzaam naar iets groters. Ronald maakt avonden compleet door passende muziek te draaien tussen de bands door. Echter komt de dj pas echt tot zijn recht wanneer de bands het podium verlaten en hij een toffe dansbare Indie-set draait.
- Kunstexpositie:
1. Dalit Lymor
Dalit (Lymor) Hospers is geen onbekende van Indie in Town. Naast dat ze het logo van het event heeft ontworpen, hebben we al een keer eerder een kunstexpositie met haar geopend in de Sugarfactory. In haar werken komt het contrast tussen vrolijke kleuren en een achterliggende sinistere boodschap terug. Ze omschrijft haar stijl zelf als 'recht voor zijn raap'. Thema’s als seksualiteit, identiteit, politiek en feminisme staan centraal in haar illustraties.
2. Justin Ghijssen
Helloiamjustin maakt tekeningen met een grimmig of cartoonachtig gevoel. Zijn inspiratie komt uit allerlei dingen, zoals liedjes, of dingen die hij grappig, of absurd vind en waar hij toevallig tegenaan loopt.
- Shortilms:
1. To be announced
2. To be announced
3. To be announced
4. To be announced
5. To be announced
6. To be announced
Tickets: https://tickets.kriterion.nl/kriterion/nl/flow_configs/webshop/steps/start/show/611362
Locatieinfo:
Kriterion, te Roetersstraat 170 in Amsterdam, is bereikbaar met trams 7 en 10 of de Metro. Stap uit op halte Weesperplein. U bent nu in de Sarphatistraat. Loop verder de Sarphatistraat in, met achter u het kruispunt met de Weesperstraat. Ga de eerste straat linksaf. U bent nu in de Roeterstraat. Passeer de eerste kruisstraat; een stukje verderop links vindt u Kriterion.
Parkeren
Er is weinig parkeergelegenheid in de buurt van Kriterion. U kunt in de straten rondom het filmtheater proberen een plekje te vinden; betalen kan bij de betaalautomaten in de straat. U kunt ook parkeren in de parkeergarage op het Weesperplein. Vanaf Weesperplein is het twee minuten lopen naar Kriterion.
Er wordt bij de ingang gecheckt op de corona QR code.
Stay Weird.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Filmtheater Kriterion, Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Sharing is Caring: