Ilmasta rahaa

Thu Apr 04 2024 at 06:30 pm to 09:00 pm

Helsingin Kaupunginteatteri | Helsinki

Helsingin Kaupunginteatteri
Publisher/HostHelsingin Kaupunginteatteri
Ilmasta rahaa
Advertisement
Ilmasta rahaa on todellinen farssien klassikko, yhä uudestaan räjähtävä naurupommi, joka tarjoaa joukon poikkeuksellisen nopeita juonenkäänteitä, yllättäviä väärinymmärryksiä ja kohtuullisen määrän kuuluisaa ovien pauketta. Farssin ohjaa suvereeni komiikantaitaja Sari Siikander.
Mikko Laine on saanut potkut työstään vuosia sitten, mutta on kekseliäänä miehenä löytänyt uuden ansaintakeinon huijaamalla sosiaaliviranomaisilta kaiken maailman avustuksia. Tekaistuille henkilöille maksetaan tonneittain tukia ja rahat päätyvät Mikon taskuihin.
Kunnes eräänä päivänä Kelan tarkastaja Jantunen saapuu yllätysvierailulle. Vuosikaudet hienosti toiminut rakennelma uhkaa sortua kertaheitolla ja Mikko löytää itsensä keskeltä niin sankkaa valheiden verkkoa, että ulospääsy näyttää mahdottomalta.
Eikä siinä vielä kaikki.
Tukalasta tilanteestaan irti pyristelevä Mikko tulee vetäneeksi myös ystävänsä Otto Kuulan mukaan valheeseen. Kaverukset saavat selityksillään aikaan yhä sakenevan selitysten sopan, ja Mikon asuntoon alkaa lapata lisää kutsumattomia vieraita, joista jokainen mutkistaa valmiiksi sotkuista tilannetta entisestään.
Käsittämätön härdelli ratkeaa yllättävällä tavalla, mutta sitä ennen on luvassa niin meheviä käänteitä, ettei niistä nauramatta selviä!
Rooleissa: Janne Kataja, Pekka Strang, Emilia Sinisalo, Helena Haaranen, Heidi Herala, Pekka Huotari, Kai Lähdesmäki, Raili Raitala, Jari Pehkonen ja Sanna Saarijärvi.
Ohjaus: Sari Siikander
Lavastus: Antti Mattila
Pukusuunnittelu: Elina Vättö
Valosuunnittelu: Toni Haaranen
Äänisuunnittelu: Samuli Peltonen
Naamioinnin suunnittelu: Jutta Kainulainen
Dramaturgi: Ari-Pekka Lahti
Huom! Tapahtuman kalenteri ei päivity automaattisesti, katsothan ajan tasalla olevat tiedot täältä: https://hkt.fi/esitykset/ilmasta-rahaa/
Esityksen kesto on arvio.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi Linja 2, FI-00530 Helsinki, Suomi,Helsinki, Finland

Tickets

Sharing is Caring: