Hymner & Ukrudt: Hyldest til Benny Andersen og Povl Dissing

Sun Oct 09 2022 at 04:00 pm

Trommen | Hørsholm

Trommen
Publisher/HostTrommen
Hymner & Ukrudt: Hyldest til Benny Andersen og Povl Dissing
Advertisement
“Hymner & Ukrudt” er kvartetten, der hylder det legendariske samarbejde mellem forfatter/komponist Benny Andersen, som døde i 2018, og troubadour Povl Dissing, som døde i sommeren her i 2022.
Med debutudgivelsen “Svantes Viser” i 1973 skabte de to en tidløs klassiker, som i dag har kultstatus.
Orkestret med Rasmus, Henrik, Jens og Morten er opkaldt efter et af de andre legendariske albums, som de to legender udgav i 1984.
“Hymner & Ukrudt” spiller det kendte og elskede repertoire, og publikum vil opleve klassiske sange som “Svantes Lykkelige Dag”, “Barndommens Land”, “Aftentur med Rosalina”, “Hymne til natten”, “Tidseltango” og flere af ”Benny klassikere” i nye friske fortolkninger, men naturligvis med respekt for den originale stil og lyd.
I front: Rasmus Dissing... Ja, efternavnet taler for sig selv. Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger, men står nu frem med sin helt egen personlige stil og stemme, og tilfører ny magi til Bennys geniale tekster.
Ved klaveret sidder Henrik Gunde. Uden sammenligning Danmarks mest udadvendte, kreative- og humørfyldte pianist. Kendt og elsket fra utallige sammenhænge. “Gunde” tilføjer netop den humor og finurlighed, som passer så fortrinligt til melodierne.
Og sidst men ikke mindst er der den “originale rytmegruppe” Jens Jefsen og Morten Lund. De to optrådte med Dissing/Andersen i årtier og har sammen udviklet en helt unik akkompagnementsstil – nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe.
Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye farver og nuancer i det elskede repertoire.
Med “Hymner & Ukrudt” får publikum med garanti den allerbedste og mest originale koncertoplevelse i det univers, Benny Andersen og Povl Dissing skabte sammen – det vil sige en herlig aften med levende musikalsk samspil, masser af smil, eftertænksomhed og dejligt befriende latter, præcis som Benny og Povl elskede det...
Sal: Stortrommen.
Unummererede siddepladser.
Varighed: cirka 2 timer inkl. pause.
Billetter: 175 kroner.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Trommen, Bibliotekstorvet 1,Hørsholm, Denmark, Hørsholm, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: