HoMe / Duo Dan/Nie

Mon Jun 13 2022 at 09:30 pm

KoncertKirken | Copenhagen

KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival
Publisher/HostKLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival
HoMe \/ Duo Dan\/Nie
Advertisement
Hvad er hjem? Hvad betyder vores tilhørsforhold til bestemte steder for vores måde at udtrykke os på? Det har den eksperimenterende duo Dan/Nie sat sig for at undersøge gennem værker af Aya Yoshida, James Black, Xavier Bonfill og Bára Gísladóttir.
///
Duo Dan/Nie er en duo bestående af pianisten Fei Nie og violinisten Sofie Thorsbro Dan, der altid søger nye eksperimenterende måder af udforske (eller udfordre) det klassiske koncertformat. I forbindelse med deres koncert på årets KLANG-Festival er de gået sammen med komponisterne Aya Yoshida, James Black og Xavier Bonfill om det konceptuelle projekt HoMe.
Fælles for de tre komponister, er, at de alle har bopæl i lande, der ikke er deres hjemland, og HoMe er netop en undersøgelse af, hvordan mødet med nye kulturer, nye sprog og nye sanseindtryk påvirker det kompositoriske arbejde.
Det er der kommet tre dybt personlige og vidt forskellige værker ud af, hvor alt fra ekstravagante kostumer til videooptagelser og MIDI-pedaler tages i brug i forsøget på at svare på en række vanskelige, eksistentielle spørgsmål: Hvad gør det ved den måde, man udtrykker sig på, at man er langt væk hjemmefra? Og hvad vil det i det hele taget sige at føle sig hjemme?
Koncerten afsluttes med en fortolkning af den islandske komponist Bára Gísladóttirs på alle tænkelige måder hårrejsende værk Prussian Blue, som duoen selv beskriver som en del af det moderne kernerepertoire for violin og klaver. Prussian Blue er et meget godt eksempel på, at det sted, hvor andre måske føler sig på udebane, er der, hvor Dan og Nie føler sig allermest hjemme.

PROGRAM
Aya Yoshida: Decode (Uropførelse)
James Black: Colossi (Uropførelse)
Xavier Bonfill: 2x2 (en revideret version af eksisterende værk)
Bára Gísladóttir: Prussian Blue
MEDVIRKENDE
Fei Nie, piano
Sofie Thorsbro Dan, violin
////
Entré: 120 kr / Student og rabatkortsholdere 60 kr.
Køber du helaftensbillet til aftenens to koncerter koster det 150 kr. / Student og rabatkortsholdere 75 kr
.
Aftenens første koncert er ULYSSES med Schallfeld Ensemble.
Rabatkort til udvalgte koncerter på KLANG koster 140 kr. Køb rabatkort her: https://bit.ly/rabatKLANG
KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største festival for klassisk samtidsmusik. I 2022 løber koncerten fra d. 9. - 18. juni med koncerter, performance, talks, film, og børne- og ungefestival i hele København.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, Copenhagen, Denmark

Tickets

DKK 47.0 to DKK 163.0

Sharing is Caring: