Hjertebarn Børneyogalærer-uddannelse med Sisse Siegumfeldt

Fri Sep 17 2021 at 08:30 am to Mon Sep 20 2021 at 03:30 pm

Blå himmel YOGA | Copenhagen

Bl\u00e5 himmel YOGA
Publisher/HostBlå himmel YOGA
Hjertebarn B\u00f8rneyogal\u00e6rer-uddannelse med Sisse Siegumfeldt Uddannelse i BørneYoga og BørneMindfulness
Intensivt kursus 17. - 20. september 2021
TILMELDING: https://www.blaahimmelyoga.dk/uddannelse/hjertebarn/
Kursus for yogalærere, lærere, pædagoger, forældre - alle der har børn på hjerte.
CORONA: Kurset bliver streamet samtidig med at det foregår i studiet live, så du ikke behøver at misse noget hvis du fx. er i smitteudredning på en af kursusdagene. Vi optager også alt, så man kan se det senere (jeg opfordrer dog til at man deltager live, også hvis det er via stream). Hvis det bliver muligt med et lidt større hold, lejer jeg mig ind i et meget stort lokale lige i nærheden af Blå himmel. Vi holder afstand og spritter af og bærer mundbind når vi bevæger os rundt blandt hinanden.
Børn i dag har travlt. De får utrolig mange input og stimuleres konstant. Børneyoga og BørneMindfulness giver børnene mulighed for at finde større ro, fokus og glæde i en hektisk hverdag. Yoga har en meget specifik tilgang til krop og sind der udvikler det hele barn. Kropsbevidsthed, styrke og smidighed øges, og børnene får redskaber til selv at finde ro. Men yoga er utrolig alsidigt og sprog, kognitive evner, sociale kompetencer, og personligt værd styrkes også gennem yoga. Mindfulness for børn giver ro, stilhed, nærvær, koncentration og på et dybere plan - ærlighed og mod til at leve fra hjertet.
Undersøgelser viser at børn der laver yoga og mindfuless i skolen lærer bedre, er mere rolige og glade, og har mere energi når skoledagen er slut. Åndedrætsøvelser, koncentrationsøvelser og små afspændingshistorier kan også bruges til at samle fokus i undervisningen af dansk, matematik, geografi osv. Talrige tidligere kursister har med stort held implementeret yoga i hverdagen i skoler og institutioner landet over.
Uddannelsen går over 4 dage, og omhandler børn fra 3-14 år. Det foregår både som teori og praksis for at give dig helt konkrete redskaber til at undervise børn i yoga og mindfulness. Du vil både blive undervist i yoga som om du var et barn, overvære demo-undervisning hvor Sisse underviser børn, og selv prøve at undervise børn den sidste dag. Et par uger før kurset får du tilsendt et kompendium som du skal sætte noget tid af til at læse, og under kurset er der også lidt hjemmearbejde og gruppearbejde.
Kurset er f. eks. for dig der er skolelærer eller pædagog og vil bruge yoga og mindfulness i skole/institution, enten som små "yogapustere" i hverdagen, i idrætstimerne, UU eller i børnehaven. Det kan også være dig der er yogalærer og ønsker at udbyde BørneYoga i hold, og vi har også ofte børnepsykologer, børnefysioterapeuter eller psykomotorikere på holdene.

Forudsætningerne er at du kender noget til yoga eller mindfulness og ved hvad det kan gøre for dig. Du behøver altså ikke at være "dygtig" til yoga eller kunne nå dine egne tæer, men du skal kende til yoga for at kunne lære det fra dig. Fra du tilmelder dig kurset til du starter kan du jo f. eks. tage yogatimer eller lave yoga derhjemme. Vigtigst er lysten til at bevæge kroppen, udforske sanserne og lege med hjertet - inspirere børn til et liv med mere ro.
Vi beskæftiger os også med de voksne deltagere på kurset, der får mindfulness-redskaber med hjem til at klare en presset hverdag som Orkanens øje. Min erfaring med BørneMindfulness viser at børn og voksne har glæde af de samme øvelser. Timing, formidling og detaljer er forskellige i de forskellige aldersgrupper, men hvis du som voksen selv arbejder med nogle øvelser og har udbytte af dem i din hverdag, kan du meget bedre formidle dem videre til børnene. Så jeg skelner ikke skarpt mellem Børne- og Voksen-Mindfulness. Roen kommer fra den voksne og den kommer indefra, så arbejdet med Mindfulness starter i dig selv, og vil give dig mere overskud, livs- og arbejdsglæde som bonus.
Efter uddannelsen underviser du selv fire gange på hold du selv arrangerer, fx. med de børn du allerede arbejder med. Hvis du ikke arbejder med børn er de fleste skoler og børnehaver meget glade for at få dig på besøg. Lektionsplanerne fra disse fire undervsiningsgange sender du efterfølgende til os, samt refleksionsark. Du lærer at lave begge dele på kurset.
På kurset gennemgår vi:
Yoga og Mindfulness - baggrund, filosofi, praksis
Børns anatomi, udvikling, indlæring og kropsbevidsthed
Børneyogatimens opbygning og rytme
Yogastillinger og yogalege tilpasset børn i forskellige aldre
Mindfulness-øvelser, åndedrætøvelser og afspænding for børn
Gruppe- og partnerøvelser, yoga- og mindfulness-lege
Historiefortælling og yoga
Temaer (f. eks. Yoga og Kreativitet, Cirkusyoga, PartnerYoga)
Yoga for teenager og positiv psykologi
Børnenes input
Lærerens rolle og egenpraksis
Kurset findes både som intensiv kursus eller som fire fredage, med egenpraksis imellem hver. Har du yderligere spørgsmål eller er du i tvivl om kurset er for dig, så tøv ikke med at skrive til os på [email protected] du er mere interesseret i at lave et hold selv og få Sisse ud til og afholde det, så læs mere om vores tilbud til institutioner og skoler KURSER PÅ SKOLER / BØRNEHAVER
Sisse Siegumfeldt er exam. Yogalærer, Børneyogalærer og Mindfulness-instruktør. Hun har undervist i Børneyoga siden 2005 - formentlig som den første herhjemme. Hun har undervist tusindvis af børn i yoga og mindfulness og hundredevis af skolelærere og pædagoger i BørneYoga og har desuden udgivet DVD'en "BørneYoga og de 5 sanser" og bogen "Yoga for børn - og dere voksne" (Gyldendal). Hendes tilgang til yoga er udogmatisk og lægger vægt på at alle uanset hvilken kulturel baggrund de har, kan dyrke yoga og mindfulness. Yoga og Mindfulness tilbyder fantastiske teknikker der virker stress-reducerende på krop og sind, her og nu, uanset den oprindelige spirituelle baggrund. Sisse er registreret hos Yoga Alliance:
“Det var fantastisk, lærerigt, hyggeligt og dejligt at være og lære sammen med og af dig, Sisse. Du er så inspirerende og dedikeret til yogaverdenen, og jeg har fået mere og lært mere end jeg turde håbe på. Jeg har fået tro på at historiefortælling og yoga er fantastiske sammen med de skønne børn jeg omgiver mig med til dagligt. Skønt at være med til at skabe ro og fordybelse hos børnene i deres travle hverdag.”
“Så vil bare sige tusind tak for et fantastisk kursus. Det var enormt inspirerende og har bare været så fedt at lave yoga sammen med børnene i min børnehave efterfølgende. Min datter synes også yoga er et hit!”
“Sidste dag med mit kursus i Børneyoga og børnemindfulness – Det har været en fantastisk rejse gennem mindfulness og yogaens verden. Det har været grænseoverskridende, spændende, følelsesladet, powerfuldt og et kæmpe boost. Jeg glæder mig så meget til at give det hele videre.”

“Sisse underviser med sådan en fin levende fantasi og eventyrlighed at man glemmer sit voksne hjerte og den lille legende pige indeni folder sig ud. Hun skaber en smuk tryghed og rumlighed i hendes undervisning, så man kan ikke blive andet end inspireret og glad – især over at se hendes åbne ansigt og dejlige smil.”

“Sisse er en dygtig og meget sympatisk lærer med en meget fin indføling for sine deltagere. Programmet af uddannelsen har været dejligt varieret med både god teoretisk og praktisk indføring i de forskellige øvelser, med konkrete forslag til undervisningsforløb samt god inspiration til egen planlægning af yoga forløb målrettet forskellige børnegrupper. Sisse og hendes cafe – og yogastudiet Blå himmel yoga, har været en fantastisk ramme for en god, hyggelig og faglig velfunderet børneyoga uddannelse.” Sanger & underviser, Maria Sita Simonsen
E-RYT 200 Yoga Alliance Mark
RCYT Yoga Alliance Mark
YACEP Yoga Alliance Mark
PRIS
Inkluderer: Fire dages undervisning
Hjertebarn-manual (ca. 160 s. originalt materiale plus artikler)
Lydfiler med Mindfulness og afspænding for børn
Børneyoga-DVD´en "BørneYoga og de 5 Sanser"
Lukket Facebook-gruppe med kollegial sparring
Diplom (når du har undervist 4 x efter kurset på hold du selv arrangerer, og har udfyldt skriftligt materiale)
Pris per person: 4700,-

https://www.blaahimmelyoga.dk/uddannelse/hjertebarn/

Event Venue & Nearby Stays

Blå himmel YOGA, Strandboulevarden 75, Copenhagen, Denmark

Tickets

Sharing is Caring: